B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/05/2002 | 14:11 | מאת: ענבל

שלום, מאיזו רמה של B12 צריך להתחיל לטפל בכדורים או זריקות? אני סובלת מזה חודשים מעייפות בכל שעות היום, גם אחרי שינה מרובה. חוץ מזה יש לי קשיים בריכוז, בחילות, סיחרור קל רוב הזמן, וכאבי ראש מרובים (כ- 3-4 בשבוע), שזה מאוד לא אופייני לי. בחודשים האחרונים המחזור שלי נחלש תחילה, ואח"כ התקצר בכמעט יומיים, למרות שלא היה לי שום שינוי בתחום זה (כמו הריון או החלפת גלולות וכו'). יש לי תת פעילות בבלוטת התריס בגלל נוגדנים נגדה מגיל ההתבגרות, אבל אני מאוזנת כרגע וגם זה לא מסביר את העייפות. עשיתי בדיקות דם שגרתיות שלא העלו ממצאים. רמת ה- B12 שלי היא 188. הרופא שלי אומר שזה נורמלי ולא מסביר את העייפות, אבל בפורומים של אתר זה קראתי על אנשים עם 180 שמדברים על זריקות וכדורים. האם אני צריכה לקבל טיפול במצב של 188? וגם, הרופא שלי חושב על כיוון נפשי, ומיכוון שאני מטופלת מסיבות אחרות, התייעצתי עם המטפל שלי על כך. ההערכה הזהירה שלו היא שהמצב הנפשי שלי לא מסביר כל כך את הסימפטומים האלו. אשמח לקבל את חוות דעתכם. תודה - ענבל.

ענבל שלום! צר לי על כך שזו התשובה שקיבלת מרופאך. טווח הנורמה בויטמין B12 הוא רחב ומשתנה ממעבדה למעבדה. 188 אמנם נמצא בטווח הנורמה אבל נחשב גבולי. אי לכך בהחלט ייתכן שאת נמצאת בחוסר. הדרך לאבחן זאת היא הכרה בסימפטומים הידועים של חוסר שאת סובלת מהם. תוספת תזיק לך ומניסיון, מתן תוספות גם ברמות אלה בהחלט משפרת את הסימפטומים. אם גלשת באתר וקראת דיונים קודמים, אני יוצאת מתוך הנחה ששאר המידע הרלוונטי לנושא זה ברור לך. אל תהססי לפנות אלינו בשאלות נוספות. נועה

10/05/2002 | 17:39 | מאת: שרון

נועה, בוודאי התכוונת לכתוב שתוספת לא תזיק, נכון?

מנהלי פורום תזונה קלינית