יותר מדי ירקות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2002 | 10:21 | מאת: מישהי

שלום רב. רציתי לברר אם יש דבר כזה "לאכול יותר מדי ירקות". אני אוכלת כמויות אדירות של ירקות, מכל הסוגים (חוץ מעגבניה שאני שונאת...), טריים ומבושלים. האם יכול להיות שאני יוצרת לעצמי נזק כלשהו ושצריך להגביל בכמויות הירקות? נ.ב. מלבד הירקות התזונה שלי מאוזנת ומכילה את כל אבות המזון ובמידה הגיונית.

08/05/2002 | 16:04 | מאת: דנה ויינר

מישהי שלום, למעשה אין הוכחה מדעית כי צריכת יותר מדי ירקות מזיק , גופינו יודע לנצל את מה שהוא צריך מבחינת ויטמינים ומינרלים, ואילו את העודף, כאשר מערכת ההפרשה עובדת כפי שצריך, מפריש. יש בכל זאת לזכור, כי הירקות בארצנו עוברים תהליכים רבים של הדברה, ולמרות שטיפת ובישול הירקות, חלק מההדברה אינה יורדת, כך שצריכה מוגברת של ירקות מעבר למומלץ, עלולה לחשוף אותך ליותר חומרי הדברה. לרוב איננו מגבילים בכמות הירקות, אך מנה סבירה היא 100 גר' של ירק, בין 5-7 מנות ביום, מכל סוגי הירקות לא כולל : תפו"א, קטניות, בטאטה ותירס. השאלה היא באמת כמה את מסוגלת לאכול, אולי זה נראה לך הרבה לעומת האנשים הקרובים לך, שממעטים באכילת ירקות. מעבר לכך, אם הינך אוכלת משאר אבות המזון, אין כל חשש שתפתחי חסרים תזונתיים מכל סוג. יש לזכור כי ירקות אינם נטולי קלוריות כפי שאנשים חושבים, ובמצטבר גם הם מכילים כמות קלוריות שאין לבטלה. אם אינך סובלת מבעית משקל כלשהי, המשיכי להנות מאכילה מרובה של ירקות. דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית