פרות וירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2002 | 00:13 | מאת: אילנית

שלום קראתי באיזה מקום שאם כ70 או 50 % ממה שאוכלים זה ירקות ופירות אפשר לרזות בגלל הסיבים או משהו כזה. האם זה נכון? האם אפשר להשתמש בזה כדייאטה? והאם זה יחשב לדיאטה מאוזנת ? אני כמובן לא מתכוונת ששאר האוכל יהיה ממתקים אבל גם לא פרכיות אורז אלא מאכלים מבושלים פשטידות בשרים ודברים כאלה תודה רבה

08/05/2002 | 15:51 | מאת: דנה ויינר

אילנית שלום, המשמעות של המילה דיאטה הינה תזונה נכונה, ומכאן צריכה מבוקרת מכל קבוצות המזון, ירקות, פירות, לחם (פחמימות), בשר, חלב, שומן. תזונה מאוזנת מחולקת לכ - 55-60% מן הקלוריות שיגיעו מן הפחמימות ( לחם, אורז וכו' ), עד 30% מהשומן ( שמן, זיתים, אבוקדו וכו' )( עם חלוקה מאוזנת בין סוגי השומן) וכל השאר מן החלבונים ( בשר, דגים ומוצרי חלב ). הירקות, תרומתם העיקרית לתזונתינו היא סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. תרומתם הקלורית יחסית נמוכה, ולכן לרוב הם ניתנים באופן כמעט חופשי. הפירות לעומתם, הינם בעלי תכולת פחמימות גבוהה יותר, ומכאן בעלי תכולה קלורית גבוהה יותר, ולכן הצריכה מהם תהא יותר מוגבלת בתפריט. ההתאמה לכמה פריטים יש לבחור מכל קבוצת מזון, על מנת שלא נפתח חסרים תזונתיים, נעשית באופן אישי ופרטני מול המטופל, הואיל ולירידה במשקל יש להתחשב בסה"כ הקלוריות הנצרכות ובהוצאה האנרגתית שלנו, ועדיין לצרוך מכל קבוצת מזון שהוזכרה לעיל. בהתייחס לשאלתך, 50-70% ממה ? ההתייחסות יכולה להיות אך ורק ל - 50-70% מסך הקלוריות הנצרכות ביום, והשאלה בסוף היום, כמה קלוריות צרכת ? מקווה כי עניתי על תשובתך דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית