םירות יבשים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/10/2007 | 22:14 | מאת: פירות יבשים

הי דנה א. תתקני אותי אם אני טועה ניראה שאת ממליצה על פירות טריים ולא יבשים ב.עוד נאמר שבפירות יבשים יש סיבים תזונתיים סידן ברזל ויטמין בטא קרוטן בפירות טריים אין את כל שנאמר בסעיף ב ג. מה זה בטא קרוטן?

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2007 | 22:21 | מאת: דנה ויינר

שלום, לא יכול להיות בפרי יבש מה שאים בפרי טרי, הרי פרי יבש הוא פרי טרי שעבר תהליך ייבוש. חלק מהויטמינים ומינרלים הולכים לאיבוד בזמן הייבוש, כמובן תלוי איזה תהליך ייבוש בוחרים. תמיד, אבל תמיד, עדיף לאכול מזון טרי כמו שהוא בטבע ולהמנע ממזונות שעברו תהליכי עיבוד, כולל פירות יבשים. זה לא אומר שאסור לאכול פירות יבשים, אך עדיף, ללא יוצא מן הכלל, לצרוך את אותו פרי בצורתו המקורית. פירות הם ממש לא מקור טוב לבטא קרוטן, סידן וברזל. אין לי מושג מאיפה הבאת את המידע הזה, אך הוא לא נכון. פירות מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים אך לא אף אחד מאלו שציינת, ואם פרי טרי לא מכיל אותו, אז גם פרי מיובש לא יכיל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית