שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2002 | 22:44 | מאת: דנית

אני בת 40 + . מעונינת מאוד לרשות. עד כה ללא הצלחה. האם יש סיכוי לרדת יותר מהר אם אתחיל לצעוד מדי יום? כמה צריך לצעוד כדי לרדת במשקל? האם בכלל הליכה תורמת לירידה במשקל וכיצד?

06/05/2002 | 13:34 | מאת: דנה ויינר

דנית שלום, ירידה במשקל מורכבת באופן עקרוני משני דברים : אנרגיה שמוציאים ואנרגיה שמכניסים, כלומר סה"כ מאזן אנרגתי. לרוב כאשר אנו רוצים לרדת במשקל, אנו צריכים להיות במאזן אנרגתי שלילי, כלומר להוציא יותר ממה שמכניסים. מכאן שיש לאכול פחות ממה שאנו רגילים לאכול על מנת לרדת במשקל. הוספה של פעילות גופנית, בייחוד פעילות אירובית, הליכה, שחייה, חתירה, אופניים ועוד מעלה את סך ההוצאה האנרגתית שלנו ובכך משפרת את המאזן השלילי של אנרגיה, ואז נראה ירידה במשקל שתהא כמובן מלווה בדיאטה מאוזנת המתאימה באופן אישי למטופל. עפ"י מחקרים ונסיון, הליכה של 4 פעמים בשבוע בכל פעם כ - 40 דקות יכולה לעזור באופן משמעותי לירידה במשקל,וכן לעיצוב מסת השריר, פיתוח סבולת לב - ריאה , שיפור רמות שומנים בדם וכן הרגשה פיסית ונפשית משופרת. הליכה נעימה דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית