מעבר לצמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/09/2007 | 00:23 | מאת: אני

שלום רב, מטעמים של סגנון חיים אני שוקלת לעבור לתזונה צמחונית ולהוציא את הבשר/עוף/דגים... מהתפריט. אני כן מתכוונת להמשיך לצרוך מוצרי חלב וביצים... כמו כן אני נוהגת לאכול במהלך השבוע תבשילי דגנים בשילוב קטניות ואוכלת פירות וירקות וגם אגוזים ופירות יבשים... דגנים מלאים כמו ברנפלקס עם חלב וכ'.. האם בכ"ז יש סיכון שיהיה חסר לי ברזל, אבץ או B12 בגלל העדר הבשר? או שאין לי סיבה לדאוג לפי התזונה שאני מקיימת?

לקריאה נוספת והעמקה
22/09/2007 | 00:32 | מאת: אני

אם אני אוכלת לפי איך שפרטתי בהודעה למעלה אבל מוסיפה אכילה של מנת עוף (חזה) נגיד פעמיים בשבוע ... האם זה מספיק כדי לוודא בבירור שלא יהיו כל מיני חוסרים של ברזל וויטמין B?

22/09/2007 | 23:39 | מאת: דנה ויינר

שלום, במקום העוף עדיף בשר בקר או הודו, אך כדי לקבל כמות מספקת צריך לפחות 5 פעמים בשבוע. בברכה, דנה

22/09/2007 | 23:37 | מאת: דנה ויינר

שלום, בודאי שסביר שיהיה חסר, הואיל ומרבית הצריכה של ויטמין B12 אבץ וברזל מקורם בבשר ופחות בגבינות וביצים. רצוי להיות במעקב מתמיד של גורמים אלו על מנת למנוע חסר, ולשקול תוסף מזון המכיל אותם.כמובן כל זאת תוך ייעוץ עם דיאטנית קלינית באופן אישי או רופא המשפחה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית