PSA

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

31/12/2013 | 09:19 | מאת: מיטל

שלום, חמי עבר כריתת ערמונית לפני כחודש וחצי. לפני הכריתה מדד ה- PSA היה 12, כמה ימים אחרי הכריתה 6ובימים אלה, כחודש וחצי אחרי הכריתה ירד ל-4.2 . האם סביר שלא ירד ל- 0 חודש וחצי אחרי הכריתה?

חסרים לי פרטים כדי לענות על שאלתך. האם היה לו גידול סרטני ? איזה ניתוח עבר כריתה רדיקאלית ? מה היתה התשובה הפתולוגית של הערמונית לאחר הניתוח ? ערכים המתקרבים ל - 0 מתקבלים רק לאחר כריתה רדיקאלית

01/01/2014 | 10:38 | מאת: מיטל

תודה על התשובה. חזרתי עם פרטים נוספים: היה לו גידול סרטני, עבר כריתה רדיקלית של הערמונית, אחרי הניתוח היה מדד גליקסון 9 ואנחנו חודש וחצי אחיר הכריתה עם PSA 4.2 האם סביר שלא ירד עד כה לאפס? האם יכול לדעתך לרדת לאפס עוד כמה חודשים ללא כל טיפול?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת