תל אביב

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/09/2013 | 09:05 | מאת: זלמן

שלום דר' האם בניתוח TURP מנקים את כל החלק הפנימי של הערמונית עד לקופסית, או רק מרחיבים את המעבר כך שיהיה קל יותר להשתין? ראיתי שיש כל מיני שיטות של לייזרים, שאלתי האם לייזר בטוח ולא יכול לפגוע בקופסית, הרי הליזר שורף את הריקמה ואם מתקרבים יותר מידי לקופסית ניתן לנקב אותה. תודה ושנה טובה

שאלה מצויינת . הנכון והטוב הוא לנקות עד הקופסית . ואכן בשיטות מסוימות בלייזר לא מנקים עד הקופסית וגם ב- TURP רופאים לא מיומנים ומנוסים לא מגיעים עד הקופסית וכנראה שזו הסיבה לגדילה מחודשת של בלוטת הערמונית לאחר מספר שנים .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת