הקשר בין PSA לבין תרופה לגלואקומה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/07/2013 | 08:12 | מאת: רז מור

שלום ! בשנה החולפת התחלתי להשתמש בתרופה להפחתת לחץ תוך עיני(לגלוקואמה) בשם TRAVATAN. מזה שנים שאני במעקב לגבי הערמונית ובשנה זו עלו ערכי ה PSA מאוד. מ 0.88 עד 4.7. במקרה ראיתי שבמפרט התרופה רשוכי אם יש עליה ב PSA יש לפנות לרופא. שאלתי: האם סביר שתרופה זו גרמה לעליה הדרמטית ב PSA או שהשפעת התרופה לעיניים שולית. ? והאם בדיקת PSA FREE יכולה לבודד השפעה כזאת? תודה מראש

מציע לך להיבדק ע"י רופא אורולוג .

07/07/2013 | 00:07 | מאת: רז מור

שלום ד"ר שלום כץ תודה על התייחסותך לפנייתי. לציין שאני במעקב אצל אורולוג מזה שנים משום שלסירוגין יש לי פליטה דמית.כמו כן, בעבר אובחנה בבדיקת אולטרסאונד, דלקת כרונית והסתיידויות והכל ללא זיהום. כעת ה PSA התחיל לעלות דרמתית וכדי לדחות את הביופסיה בעוד כ 3 חודשים אעבור FREE PSA - האם התרופה לעיניים משפיע על ה PSA ,? אני מודאג וסקרן האם לחינם אעבור בדיקה פולשנית זו או שניתן לבודד השפעת תרופה זו בבדיקת FREE PSA. פשוט לא ביררתי זאת היטב עם האורולוג וכעת אני בהמתנה מורטת עצבים.. אני מבין שאין זו שאלה שגרתית תודה לתשומת לבך

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת