בדיקת MRI לזיהוי סרטן הערמונית.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/05/2013 | 06:37 | מאת: שלום

יש לי PSA של 8.0 יציב כבר יותר משנה. ו PSA_RATIO של 22%.יש לי שלפוחית מוגדלת של 70 ממ, וערומונית מוצקה בבדיקה רקטלית. אורולוג אחד הציע להמתין והשני הציע ביופסיה. שאלתי: האם ניתן לעשות MRI במקום ביופסיה. האם במצב שלא מוצאים ממצאים ב MRI זה מייתר את הצורך ב ביופסיה?

לא ציינת את גילך. נתת מידות לא נכונות של השלפוחית וכן של הערמונית . א"א לתת תשובה מושכלת .ממליץ לבצע ביופסיה ואז תהיה שקט. MRI אינו תחליף לביופסיה .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת