מאמץ/וריקוצלה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

27/04/2013 | 16:17 | מאת: dor

עוד מעט אני בן 17 ואני בעוד כשבועיים נרשם למכון כושר, בניתי לעצמי כבר סדר אימונים והכל, בינהם יש גם הרבה מאמץ למשל תרגיל בשם "סקוואט" שאני שם מוט של של 40 קילו+ על הכתפיים מבצע ירידה ועלייה עם הרגליים. זה דורש מאמץ, כלומר מאמץ ולסלבה, ויש לי וואריקוצלה של 4מ"מ עשיתי בדיקת אולטרסאונד, והיה לי גם צו ראשון והרופאה לא שמה לב ובכלל לא הזכירה את הנושא עם הוואריקוצלה. כנראה היא לא ראתה ולא הרגישה. בקשתי לעשות בדיקת זרע אבל הרופא לא נתן לי פנייה ואמר שזה כלום, אני גם בן 17 וסיכוי קטן שיתנו לי בגיל הזה לעשות בדיקת זרע. אחרי מקלחת חמה אני מרגיש ורואה את הורידים בולטים דרך האשך, מה שהד"ר שבדק אותי לא ראה. אבל באולטרסאונד ראו. (קוטר 4מ"מ) אז השאלה שלי דוקטור: 1).האם תרגילים ומשקלים כאלה יכולים להחמיר ולהגדיל את הורידים באשך ? כלומר יכול להיות פגיעה/סיכון של זה ? 2).אני מתכוון להתאמן ככה עוד כמה שנים, האם זה יכול לפגוע לעצמי בפוריות? בבקשה דוקטור תתיחס ל2 השאלות האלה הם מאוד חשובות לי ! תודה ד"ר.

אכן הוריקוצלה יכולה לגדול וכן לפגוע בפוריות . ממליץ להבדק ע"י אורולוג ולבצע בדיקת זרע .

28/04/2013 | 12:23 | מאת: dor

הסיכויים לקח גבוהים ? עדיף שאני לא יוותר על המכון?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת