US אשכים

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

17/02/2013 | 16:21 | מאת: מנחם

שלום בן 35 ביצעתי בדיקת US אשכים בגלל כאבים באיזור (בעיקר מוקרן בצד שמאל למפשעה) תוצאות הבדיקה תקינות, מלבד ממצא של ציסטה קטנה בראש האפידימיס באשך ימין. לא הודגמה וריקוצלה, הודגמה זרימת דם תקינה באשכים. קצת תמהתי. כי ב 2010 עשיתי בדיקת US אשכים, ושם נמצא וריקוצלה בשני האשכים. ובאשך ימין ללא סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה, ובאשך שמאל עם סימני ריפלוקס. א. האם יכול להיות שוריקוצלה מתרפאת מאליה ? או שמדובר בבדיקה לא מהימנה או בפענוח לא מהימן ? (יש לציין שאת 2 הבדיקות ביצעתי באותו מכון, וככל הנראה ע"י אותו בודק) ב. מה המשמעות של ריפלוקס ? ואם זה קשור לוריקוצלה, למה רק בצד אחד זה היה ? ג. מה יכול להסביר כאב מוקרן מאזור האשך השמאלי למפשעה השמאלית ? תודה

כאשר יש לחץ תוך ביטני בעת הבדיקה אז יש סיכוי טוב לזהות וריקוצלה. הכאב יכול להיות בדגלל בקע מפשעתי .

17/02/2013 | 19:27 | מאת: מנחם

מה ההסבר שבבדיקה קודמת היה וריקוצלה דו צדדית ובבדיקה הנוכחית לא ? איזו מהבדיקות יותר אמינה ? אם אני מבין נכון, הבדיקה האחרונה חסרת ערך ? בקע מפשעתי זה משהו שהיה אמור להתגלות ב US אשכים ?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת