בדיקת טרנס-רקטל

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/10/2012 | 20:09 | מאת: טומי

שלום, אני בן 35 אובחנתי כסובל מפרוסטטיטיס מזה כמה חודשים, ככל הנראה א-בקטריאלית (תרביות שתן וזרע שליליות). האורולוג נתן לי הפניה לבדיקה טרנס-רקטל ללא ביופסיה. האמת שהוא חשב שזה מיותר אבל התעקשתי בגלל שהטיפול התרופתי לא הועיל (והוא בעצמו היה מעט מופתע מזה) רציתי לשאול: 1. מה הבדיקה הזו יכולה לחדש? (עשיתי כבר US לבטן תחתונה שכוללת בדיקת הערמונית - 34 סמ"ק) 2. שאלה טכנית: האם הבדיקה מתבצעת תחת טישטוש? האם יש צורך בחוקן? תודה מראש

הבדיקה ללא טשטוש. אינה כואבת . בקשר לחוקן רצוי אך לא הכרחי. התמונה שמתקבלת יותר מדויקת למצב הערמונית ושלפוחיות הזרע.

04/10/2012 | 11:59 | מאת: מוטי

הבדיקה הידנית שביצע האורולוג מאד כאבה (בגלל הדלקת אני מניח) וזה היה באמצעות אצבע, שלהבנתי, הקוטר שלה קטן יותר...האם ההבדל הוא בכך שבבדיקה הידנית הרופא לוחץ על הערמונית לעומת בדיקת הUS, שבה לא מופעל לחץ מיוחד על הערמונית? תודה מראש!

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת