עליה ב-PSA

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

08/02/2002 | 18:25 | מאת: מאיר

שלום רב ביצעתי השבוע בדיקת psa תקופתית, לאחר שנתגלתה אצלי ערמונית מוגדלת. בבדיקות שנעשו לי לפני שנתיים ערך ה-psa היה 4.2 ובדיקת הביופסיה הראתה שלילי. בבדיקה הנוכחית ערך ה-psa היה 4.6 האם יש צורך בבדיקות נוספות, או שינוי בלקיחת תרופות. אני מטופל בכדורי קרדורל 4 מ"ג 1 ליום. תודה על תשובתכם המהירה

08/02/2002 | 23:36 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: עד כמה שידוע לי השנויים מיום ליום של תוצאות PSA הם עלולים להיות גדולים מ 10% שאתה מזכיר. מהזמן שעשו לי בדיקות PSA תכופות, אני זוכר שהיתה קפיצה ניכרת בPSA ביום מסוים וזמן קצר התוצאה היתה יותר נמוכה בהרבה. נזכרתי אחרכך שלא שמעתי בקולו של הרופא שאמר לי (במחילה) להמנע מפעילות מינית בערב לפני הבדיקה. יחד עם זה, אני משכנע את רופא המשפחה שלי להפנות אותי לבדיקה לפחות פעם בשנה. בלי שאגיד לא הוא אף פעם לא זוכר בעצמו. הבדיקה לא עולה לקופת החולים הרבה, ואני מבקש באותה הזדמנות בדיקת דם כללית, כך שאני לא צריך דקירה מיותרת.

11/02/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני לגבי כל בדיקת מעבדה יש להתיחס בכבדהו וחשדהו. אם בדיקות חוזרות מראות מגמת עליה זה מגביר את החשד. המגמה של הממסד הרפואי היא לא לבצע בדיקות SCREENING ל- PSA . גם בארץ וגם בארה"ב מתברר שהעלות של בדיקות אלו בכללותן עצומה. יחד עם זאת המדיניות של אגוד האורולוגים האמריקאי היא לעשות את הבדיקה פעם בשנה ( אלא אם כן הPSA מראש גבוה). אני אישית( אני מדגיש שזאת דעה פרטית שלי בלבד), מאמין שיש ערך רב לביצוע הבדיקה , לגילוי וטיפול מוקדם במחלה. לצערי הרב עדיין ישנם רופאים בכל העולם שאינם חושבים כמוני. אחת המטרות של עמותת " 1 מתוך 11 " היינה להעלות את המודעות לגילוי מוקדם של המחלה. ד"ר אריאלי

11/02/2002 | 23:33 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למאיר שלום הייתי מציע לך לקחת בנוסף פרוסייף לפחות למשך כמה חודשים ולחזור על PSA . כן רצוי מידי פעם בדיקה רקטלית ע"י רופא אורולוג. אם ה- PSA ימשיך לעלות בצורה משמעותית צריך לשקול בעוד מספר חודשים ביופסיה חוזרת. ד"ר אריאלי

19/05/2002 | 16:39 | מאת: נתי

לד"ר שלום אני בן 50 עם ערמונית מוגדלת, psa 3 לאחר הטלת שתן בבדיקה נותרו 60ס"ס בשלפוחית. הרופא רשם לי cadex2 לחודשיים. במהלך 10 ימים שנטלתי כדור הופיעו כאבי ראש ובתן, ובנתיים הרופא יצא לחופה שנתית בהתיעצות עם רופת משפחה הפסקתי את קדקס,בנוסף לכך אני לוקח מזה כחודשיים את פרוסייף שאלתי:מה הן התרופות לחלופה של קדקס? עלי לציין ששימוש בפרוסייף הקטין את הצורך בלהשתין מדי כשעה.

19/05/2002 | 22:47 | מאת: נתי

לד"ר שלום ברצוני לתקן ולהשלים את המידע:בבדיקה הטלתי 540ס"ס תוך 105 שניות ועדיין נותרו בשלפוחית 140 ס"ס של שתן

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת