גידול הדרגתי בערכי PSA

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

19/06/2012 | 14:57 | מאת: אריאל

שלום, אני בן 52 ולפני 5 שנים ביצעתי ניתוח כריתת ערמונית. ערכי PSA אחרי הניתוח היו 0.1< (בכללית הרזולוציה המינימלית הייתה כזו) שנה אחרי PSA היה 0.015, (מיכשור מדויק יותר) שנתיים אחרי 0.02, לפני שנה 0.03 ולפני חודש בבדיקה אחרונה PSA=0.06 . 1) האם עלי להיות מודאג מעליה בערכי ה- PSA ? 2) מהו הערך שבו צריך "לנקוט פעולה" (כי הרי הרזולוציה ההתחלתית היתה 0.1 ) 3) האם יכול להיות שהערך יתייצב במקום מסוים? 4) מה הסטטיסטיקה של ערכים והתנהגות תקינה? תודה מראש

ממליץ לך להשאר במעקב ע"י הרופא המנתח. ביצע ניתוח מוצלח עם תוצאות טובות . היה רגוע.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת