psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

08/04/2012 | 23:09 | מאת: אפי

שלום רב, אני בן 56 לאחר שתי ביופסיות ,אחת רוויה ללא ממצאים. לעיתים השתנה מרובה (לא באופן קבוע)נאמר לי ע"י האורולוג שמדובר בדלקת כרונית של הערמונית ה-psa שלי במגמת עליה וכעת בסביבות 8.6 שאלתי, ממה נובעת העליה ב-psa האם זה קשור לדלקת.אין לי קשיים במתן שתן אך האורולוג נתן לי לאחרונה קסטרל 5 מג בשלב זה פעם ביום האם הכדור יכול להוריד או ליצב את רמת ה-psa . האם כדאי לבצע בדיקת psa 3 תודה.

העליה של פסא כנראה על רקע של דלקת כרונית של הערמונית ולא בגלל גידול שלא נמצא בביופסיות המרובות. הטיפול בקסטרל אינו משנה את ערך הפסא אלא עשוי לשפר את מתן השתן.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת