מבקש לדעת. תודה מראש!

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/03/2012 | 16:04 | מאת: שמר

בת זוגי קראה שיש שמועה לפיה קים ניתוח חדשני בארץ שנועד להקטנת הפרוסטטה . ניתוח קצר ופשוט על ידי חיבור בין הפרוסטטה לאשכים שגורם להקטנת הפרוסטטה. היכן ניתן לעבור את הניתוח וזה חשוב לי כי יש לי פרוססטה גדולה שמעיקה לי בחיי היום יום וגודלה 95 סמ"ק. הציעו לי הורמונים אבדורט וטמסולוסין ואני חושש לקחת בגלל תופעות לוואי ואני מקבל הרבה תרופות לבעיות לב שלי.

כנראה שזוגתך שמעה על שיטת צינטור של עורק הערמונית. השיטה מבוצעת ע"י רופא גניקולוג ורופא רנטגנולוג בבי"ח מעייני ישועה בבני ברק. אין לי מידע על תוצאות הטיפול ידוע לי שיש אורולוגים רבים שמתנגדים לשיטה זו. לי אישית יש מספר חולים שטופלו על ידי בשיטת האידוי המשולב TURP + TUVP עם תוצאה מצויינת לאחר שטופלו בצינטור ולא הועיל להם כלל.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת