אי מתן שתן לאחר ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/02/2012 | 15:23 | מאת: טלי

שלום אבי בן 72 ולפני שבוע עבר ניתוח להוצאת הערמונית בפתיחת בטן, ניתוח שהוא ביקש לעשות למען איכול חיים, ולאחר שהבחינו שהערמונית שלו אכן גדולה ומומלץ להוציאה. חשוב לציין שלא ניתנה לו הנחיה רפואית לכך. הניתוח עבר בהצלחה וגם ההחלמה בבית החולים. ביום שהיה אמור להשתחרר הוציאו לו את הקטטר (עבר ניתוח ביום שני, הוציאו קטטר ביום שישי בבוקר) מרגע שהוציאו את הקטטר הוא החל לסבול מכאבים עזים וחוסר יכולת לתת שתן (גם קודם לכן סבל מהתכווצויות, אך לא עזות כמו אחרי הוצאת הקטטר) במשך 4 שעות הוא לא הצליח לתת שתן, עד שהחזירו לו את הקטטר והכל נרגע. לאחר יומיים ניסו שוב להוציא, ושוב, לא היו כאבים.. אבל שתן לא יצא. מאחר שאבי, פרט לענין הזה, חש לחלוטין טוב, החליטו להוציא אותו מבית החולים הביתה עם קטטר למשך שבוע. האם זו תופעה ידועה? מה זה יכול להיות? האם יש סיבה להלחץ מזה? תודה רבה טלי

כן זו תופעה מוכרת . ברב המקרים תוך מספר ימים הבצקת יורדת ויתחיל לתת שתן.במידה ולאחר תקופה עדיין יש אצירת שתן , יש לבצע ציסטוסקופיה ולראות מה הבעיה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת