m dayan 26 yahud

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/11/2011 | 21:11 | מאת: uzi

האים אידוי ערמונית כוונה ל''לייזר ירוק'' אם לא מהבדל ויתרונות

אידוי הערמונית נעשה בעזרת חם ישירות לבלוטת הערמונית החם גורם להתאיידות של הערמונית. מקור החם יכול להיות ע"י לייזר ירוק וכן ע"י זרם חשמלי. מניסיוני החום ע"י זרם חשמלי מצליח לאדות מהר יותר את רקמת הערמונית וכן אפשר ורצוי לשלב גם כריתת הערמונית בעזרת לולאה חשמלית .כלומר מבצעים אידוי + כריתה TURP+TUVP .כך שיש גם חומר לבדיקה פתולוגית (ביופסיה) .היתרון בכריתה חשמלית שלמנתח יש אפשרות להסיר את הערמונית עד הקליפה כך שהבלוטה לא תצמח מחדש. ואילו באידוי רק בלייזר ירוק לא ניתן להגיע עד הקליפה כך שיכול להיות שהבלוטה תגדל מחדש.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת