האם זו דלקת בערמונית ?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/07/2011 | 14:22 | מאת: דויד

שלום, אני בן 47 , בריא בד"כ. לאחרונה - כשבועיים - אני סובל מכאבי צריבה בפין בעת השתנה והרגשת אי נוחות באיזור הפין מידי פעם במשך היום. יש עליה מסוימת בתכיפות ובצורך להשתין , אבל לא הסטרית. בלילה אני לא מרגיש צורך להשתין - לא יותר מפעם בלילה, כפי שהיה בעבר. בבדיקות מעקב רפואיות שנתיות שאני מבצע אובחנה בעבר הגדלה קלה של הערמונית, אבל אז לא סבלתי מכל כאבים ואורולוג שבדק אותי אז אמר שאין בעיה. בבדיקת שתן שביצעתי בימים אלו, נמצא ערך גבוה של לויקוציטים ( 100 בסקאלה של 0 - 10 ). שאר הממצאים היו תקינים ו/או נורמלים והתרבית החיידקית יצאה שלילית. השאלה שלי - האם התסמינים ותוצאות בדיקת השתן מצביעים על דלקת בערמונית ? אם כן - מאיזה סוג ? מה המשך הטיפול המוצע ואיזה בדיקות נוספות יש לערוך ? בברכה ותודה מראש על תשובתך.

יש צורך בהמשך בירור סיבת הלויקוציטים בשתן ? דלקת בשופכה ? מחלת מין ? הפורום עדיין לא תחליף לבדיקה ע"י אורולוג.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת