עליה ברמת PSA לאחר כריתה ראדיקלית לפני שנה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

11/05/2011 | 21:30 | מאת: בני

ד"ר כץ שלום אני בן 58 לפני שנה עברתי ניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית בדיקת פתלוגית לאחר הניתוח גליסון 3+4, לפני הניתוח היה גליסון 3+3 ורמת PSA 6.8 PSA לאחר הניתוח 0.01, לאחר 3 חודשים 0.01, לאחר 8 חודשים 0.02 ,לאחר שנה 0.07 היום קיבלתי תוצאות של בדיקות מיפוי עצמות וצילום רנטגן לראות צילום רנטגן : אין כל סימנים. מיפוי עצמות :הדגשה קלה בקליטה באזור לטרלי מימין של אזור L5_S1 יכול להתאים לשינויים ניוונים. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים בעצמות השלד. אני אכן סובל מכאבי גב באיזור גב תחתון כבר למעלה מ 30 שנה ואף היתה לי התקפת כאבים בזמן מיפוי העצמות בבדיקת CT מלפני כשנתיים נתגלו הסתידויות . כפי שאני מבין את התמונה למעשה קיים כישלון ביוכימי כאשר ה PSA עולה במצב שתארתי. האם מומלץ המשך טיפול הקרנות או אחר, או להסתפק בשלב זה במעקב בעוד כחודשיים ל PSA . האם האבחנה של מיפוי העצמות באיזור L5 S1 יכולה לרמז על התפשטות סרטנית לעצמות או להתיחס לכתוב שזה יכול להתאים לשינויים ניוונים בלבד. תודה

שלום בני. הייתי ממליץ להשוות את מיפוי עצמות של לפני הניתוח.אינני בטוח שיש כישלון ביוכימי.

18/09/2011 | 19:11 | מאת: בני

דר כץ שלום אני בן 59 לפני שנה וחצי עברתי ניתוח כריתה ראדיקלית של הערמונית בדיקת פתלוגית לאחר הניתוח גליסון 3+4, לפני הניתוח היה גליסון 3+3 ורמת PSA 6.8 PSA לאחר הניתוח 0.01, לאחר 3 חודשים 0.01, לאחר 8 חודשים 0.02 ,לאחר שנה 0.07 שנה ושלושה חודשים 0.17 שנה וחמישה חודשים 0.23 תוצאות של בדיקות מיפוי עצמות וצילום רנטגן לראות צילום רנטגן ראות: אין כל סימנים. מיפוי עצמות :הדגשה קלה בקליטה באזור לטרלי מימין של אזור L5_S1 יכול להתאים לשינויים ניוונים. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים בעצמות השלד. בחודש 9.9 ביצעתי מיפוי MRI אגן ואילה התוצאות מצב לאחר כריתה ראדיקאלית של הערמונית לא זוהה אמנם גוש מוגדר באיזור מיטת הניתוח, אך יש לציין האדרה א-סימטרית באספקט אנטריורי מימין לאחר הזרקת חומר ניגוד קוטרה 1 ס"מ לציין שלא הודגם שם אות מוגבר ברצף דיפוזיה לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלת לאורך השרשראות האליאקליות או בשומן הפרי רקטלי כיס השתן עם דופן מעובה , אמנם הכיס אינו מלא, אך בכל זאת רושם לטרבקולציות . בלוטות לימפה קטנות במפשעות וריאנט אנטומי עם ביפורקציה גבוהה של האאורטה. לסיכום לא זוהה גוש מוגדר אף כי לציין האדרה א-סימטרית במיטת הניתוח. להמשך מעקב. אודה על קבלת הסבר פשוט ועל המלצה להמשך טיפול

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת