דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

24/10/2010 | 10:23 | מאת: אשר

ד"ר שלום, בן -30 בת-28 מנסים להרות 3 שנים אני סובל מאזוספרמייה לא חסימתית,לאחר ניתוח TESE לפני שנתיים לא נמצא זרע. כל הבדיקות הגנטיות תקינות כל הבדיקות האחרות תקינות לגמרי FSH - 50. בוצע ציטור וריקוצלה לפני שנה בגלל וריקוצלה דרגה בינונית עד קלה. לפני חודש ביצענו בדיקת זרע +תרבית בבדיקה לא נצפו תאי זרע אך התגלו חיידקים. לאחר פנייה לאורולוג התגלתה דלקת חריפה בערמונית( לדברי הרופא נמצאת אצלי מעל 8 שנים ). כרגע אנחנו באמצע טיפול בדלקת באמצעות אנטיביוטיקה. 2 שאלות : 1. האם לדעתך לאחר טיפול בדלקת יופיע זרע בזרימה ? והאם הדלקת הינה הסיבה לאזוספרמיה אם נשללו כל הסיבות האחרות? 2. מה מקורו של ה-FSH הגבוהה,האם הוא תוצאה של חוסר ייצור זרע או סיבה למה אין זרע ??? האם הטיפול בדלקת יכולה להוריד את ה-FSH ? אשמח לתשובתך ,אריק

לא ידוע שחימום הערמונית היפרטרמיה גורם ליצירת שזרע באשכים.הדלקת בערמונית יכולה לפגוע בזרעונים אך לא ידוע לי כי יש השפעה על יצירת זרעונים.לדבריך בוצע TESE ולא נמצאו זרעונים.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת