קטטר קבוע

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/10/2010 | 18:25 | מאת: שחר

שלום רב, אבי, מתקרב לשנתו ה-90, נמצא עם קטטר קבוע במשך השנה וחצי האחרונות עכב עצירת שתן, מפאת גילו ומצבו פסלנו את האופציה לניתוח. באחרונה נוצר מעין שסע באיפר המין שנוצר כתוצאה מתזוזת הצינור, אין דימום באיזור והעניין לא כואב לו רופא המשפחה ראה את זה ואמר שזה לא דורש טיפול כרגע. האם התופעה מוכרת והאם יש צורך לטפל בה? כמו כן האם יש אופציות היכולות להתאים לו להסרת הקטטר ללא ניתוח? תודה

התופעה מוכרת לצערי, חבל שרופא המשפחה מטפל בבעיה אורולוגית ולא פנית לאורולוג. לעניות דעתי צריך לעשות הכל כדי לגמול אותו מהקטטר. כמובן שאינני יכול לאמר כרגע ללא בדיקה מה סיכויי ההצלחה והסיכונים הכרוכים אך רצוי שתפנו לאורולוג המטפל בבעיות של ערמונית ולא רק בשיטת הניתוח המקובלת.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת