דלקת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/10/2010 | 00:30 | מאת: אביעד

שלום, הסיפור התחיל לפני כמה חודשים בדלקת שהתבטאה בחום גבוה בכאבים בבטן תחתונה ובצמרמורות בעת הטלת שתן, אך לא היתה אפשרות לבצע בדיקת שתן אז כדי לאבחן זיהום חיידקי מפאת סופ"ש, והאבחנה היתה ברורה מאוד לפי מכלול הסימנים, כך שהבעיה טופלה ע"י הרופא באנטיביוטיקה אופלודקס למשך חודש והסתדרה, אבל הסימפטומים חזרו כשבועיים לאחר מכן ללא חום וללא צמרמורות, ומאז הסימפטומטים באים והולכים ולא נעלמים, על אף שבדיקות שתן הראו תוצאות תקינות. שמתי לב שהסימפטומים חוזרים בבירור לאחר קיום יחסי מין או אוננות, ואין היסטוריה של מחלות מין. קיבלתי פרמיקסון וחמוציות מאורולוג שהציע גם לנסות CADEX אך הCADEX גרם לי תופעות לוואי חזקות של סחרחורת כאבי ראש וכד' ולכן נשקל אולי קסטרל במקומו, אלא שנאמר לי שקסטרל מתאים יותר לאנשים בגילאי 70 פלוס והוצע לי להמתין איתו. בדיקת פלואו במקור הראתה כפי שהוסבר לי קצב נמוך מהממוצע אבל לא שונה ממה שהייתי רגיל לו לפני הבעיה, ובדיקת הדמיה הראתה ערמונית לא מוגדלת וכמות ממש זניחה של שארית שתן לאחר התרוקנות. אין היסטוריה של מחלות מין. WBC היה בתחתית הנורמה ולויקוציטים שלילי (לא בוצעה תרבית זרע כיוון שלא הוצע לבצע, כלשכן עדיין לא בדיקת 4 כוסות). האם ייתכן שזו דלקת ערמונית כרונית לא זיהומית ואם כן מה ניתן לעשות לסיומה ולמניעת הישנותה החוזרת ? האם יכול להיות שחיידק נמצא עדיין בתוך הערמונית ואם כן איך כדאי לנסות לאבחן זאת ? האם קסטרל בשילוב עם הפרמיקסון והחמוציות עשוי להועיל לבעיה ? האם שילוב טיפול נתורופתי יכול להיות רלוונטי ומועיל במקרה כזה, שהרי חמוציות ופרמיקסון בעצמן הן פתרונות טבעיים ? תודה רבה רבה מראש.

אני חושב שאתה מקבל את הטיפול הטוב והנכון מרופא האורולוג.

02/10/2010 | 20:30 | מאת: אביעד

תודה רבה, האורולוג הציע כאמור לנסות קסטרל במקום CADEX שעשה לי תופעות לוואי חזקות, אך נאמר לי שקסטרל מתאים יותר לאנשים בגיל 70 פלוס, לכן האם קסטרל עשוי להועיל במקרה שתואר ? שוב תודה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת