תוצאות בדיקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/10/2007 | 11:58 | מאת: לאון

שלום רב !!!! אני בן 69, לאחרונה עשיתי בדיקת אולטרא סאונד+ ביופסיה תוצאות הבדיקה הן : תאור מאקרוסקופי : 13942- ימין - מספר גלילים מתפוררים באורך בין 0.5 עד 1.5 ס"מ 13943 - שמאל - מספר גלים מתפוררים באורך בין 0.5 עד 1.5 ס"מ תאור מיקרוסקופי ואבחנה : CORES OF BENIGN PROSTATIC TISSUE הרופא אמר לי שהוא לקח 10 דגימות לביופסיה. רציתי בבקשה לדעת : 1. ראשית האם הבדיקה אמורה כל כך לכאוב ?, הרופא אומנם עשה הרדמה מקומית, אבל הרגשתי כיצד הוא תולש ממני את הבשר, חשבתי שאני מתעלף, האם זה כך אמור להיות?, כי חשבתי שהבדיקה לא כל כך כואבת כפי שקראתי באינטרנט. 2. האם הבדיקה הזו מדויקת ?, מה היא בעצם נותנת הבדיקה הזו ?, האם אני יכול להיות רגוע שאין לי סרטן בערמונית למרות שערכי ה -PSA הם די גבוהים ? אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם מודה לך מראש עבור היענותך לאון

06/10/2007 | 18:34 | מאת: נחום

לפי תןצאות הבדיקה אין לך סרטן. האבחנה היא של ערמונית מוגדלת. מנסיון אישי, גם אני עברתי ביופסיה , ללא הרדמה מקומית וזה אכן כואב ולא נעים. אבל זה היה קצר ומהיר יחסית והספקתי לשכוח.

07/10/2007 | 20:53 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ללאון שלום קודם כל אני מצטער על הסבל שעברת. יש כיום מקומות שיודעים לעשות הרדמה מקומית טובה ואז כמעט לא מרגישים את הבדיקה . בשלב הזה התשובה טובה , לא נמצאו תאי סרטן. למרות זאת אתה צריך להמשיך להיות במעקב ולחזור על ה- PSA בעוד כחצי שנה או בהתאם להנחיות של האורולוג שלך. בהתאם לתוצאות הרופא האורולוג שלך ישקול המשך בירור. אם יהיה צורך בביופסיה נוספת בעתיד נוכל להפנותך לאחד המרכזים בהם הבדיקה נעשית כמעט ללא שום כאבים. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת