כריתה ראדיקלית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/01/2002 | 23:13 | מאת: שואלת

לפני כחודשיים בעלי עבר כריתה ראדיקלית והוא בן 50 הדיקות תקינות, אין צורך בהמשך טיפול , ואין דליפת שתן. לדברי המנתח העצבים לא נפגעו אולם יש קושי רב בזיקפה נעזרנו בויאגרה ועדיין לא היתה זיקפה מספיקה. ברצוננו לדעת מה הסטטיסטיקה לגבי החזרה לתיפקוד מיני אחרי הניתוח. תודה

11/01/2002 | 18:10 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אינני יודע את הסטטיסטיקה, אבל אני יודע שאם הבעיה תמשך, נניח מעבר לשלושה, ארבעה חדשים, יש במרפאות הציבוריות לתפקוד מיני, למשל בבית חולים רמבם או בבילינסון, הרבה נסיון בבעיה זו, ויש הרבה אמצעים לפתרונה. אני רוצה להבהיר שגבר יכול להגיע לאורגזמה שלמה גם בלי זקפה שלמה ואפילו בלי זקפה כלל. כמו כן את בודאי יודעת שרוב רובן של הנשים לא זקוקות לחדירה כדי להגיע לאורגזמה. אצל מרבית הנשים הדגדגן הוא החלק הרגיש ביותר מבחינה מינית ובנוסף רוב העצבים ממוקמים בשניים שלושה הסמ' הראשונים של הואגינה. כמובן אין מניעה כבר ללכת ליעוץ במרפאה לתפקוד מיני, אבל עד אז אפשר להפיק הנאה רבה מאד ממשחקי אהבה שאינם דוקא דורשים חדירה מלאה. מישהו חשד בי בפורום סקסולוגיה שאני סוכן של הג'ל - אבל אני יודע ששמוש ב KY-GEL יכול להגביר את ההנאה ביחוד אצל זוג ותיק שאינם צריכים להתבייש זה מזה. יש פוזיציות, ביחוד חדירה מאחור שאינן דורשות זקפה מלאה. מאחל לכם הרבה הנאה.

15/01/2002 | 23:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני אני מאד נהנה לקרא את העצות שלך בתחום המיני. אתה מזכיר לי את הפסיכולוגית השותפה שלי בקבוצת התמיכה. אחת הבעיות שנתקלתי אתה בקבוצה הייתה שמצד אחד היו אנשים שהתאבלו על אובדן התפקוד המיני שלהם, אבל מצד שני לא עשו שום צעד כדי להתגבר על הבעיה, אפילו לא לקחו ויאגרה למרות שלא הייתה מניעה לכך והיה להם סיכוי להצלחה. זאת עבודה קשה ביותר להחדיר לחולי סרטן הערמונית, אפילו משוקמים מכל הבחינות , שככל שיקדימו למצא פתרון כלשהו לבעיה המינית, אפילו כפי שאתה מציע , כן יטב להם. אתה עושה עבודה טובה -תודה ד"ר אריאלי

15/01/2002 | 23:49 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשואלת שלום יש סיכוי של התאוששות מינית עד 3-6 חודשים מהניתוח. במידה שויאגרה לא עוזר אפשר להעזר בהזרקות עצמיות של חמרים מרחיבי כלי דם או במכשיר ואקום . אני מציע לך ולבעלך להצטרף אלינו לקבוצת התמיכה לסרטן הערמונית, בה אנו דנים על כל הבעיות הקשורות לניתוח וליתר הטיפולים כולל נושא ההתמודדות עם אין אונות . לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת