טאי-צ'י לחולי סרטן לראשונה בישראל

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

26/12/2001 | 22:42 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

עמותת " 1 מתוך 11 " החליטה על הקמת קבוצת טאי- צ'י לחולי סרטן . בפעם הראשונה נעשה היום נסיון להעביר מפגש טאי-צ'י לחברי "קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית" ובנות זוגם. זהו יום חג עבורנו. המפגש היה למעשה חוויה מרתקת משותפת לחולים ולמנחים, בהדרכת מדריך בכיר של ביה"ס הארצי לטאי-צ'י. הטאי-צי' היינו סוג של פעילות גופנית סינית המגביר את הבריאות הגופנית והנפשית. זאת מעיין הרפייה בתנועה ,אבל לכל תנועה למעשה יש חשיבות באזון הגוף, שיפור המאזן האנרגטי, ושיפור התפקוד של מערכות פנימיות. אני אישית בהיותי תלמיד טאי-צ'י הרגשתי את השיפור הרב הגופני והנפשי של פעילות זו עלי. עד היום בארץ היו קבוצות טאי-צ'י לאנשים בריאים בלבד. אין סיבה שלא תהייה קבוצה כזו לאנשים שנזקקים לבריאת יותר מכל - לחולי סרטן. הנסיון היום הוכיח שניתן לקיים מפגש כזה ,כמובן בנוכחות רופא שהוא בעצמו תלמיד טא'-צ'י. לנוכח ההצלחה האדירה של המפגש של היום החליטה עמותת " 1 מתוך 11" שהגיע הזמן שגם בישראל תוקם קבוצת טאי-צ'י לכל חולי הסרטן המעוניינם להשתתף. ככל שיותר אנשים יביעו את רצונם להשתתף בקבוצה העלות לכל משתתף תהיה נמוכה יותר. כל המעוניין להשתתף בקבוצה זו יכול לשלוח פקס 270-250-1800 בכל יום פרט ליום ב'14.00-18.00. ד"ר אריאלי

31/12/2001 | 00:23 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לכל המעוניינים נא לא לשכוח לציין את הטלפון בכל התכתבות ואני אצור קשר אתכם בחזרה. ד"ר אריאלי

11/01/2002 | 21:36 | מאת: אהרוני

הנכם מוזמנים לקרוא את המאמר בנושא שילוב רפואה אלטרנטיבית בטיפול במחלה באתר:הבריאות של IOL .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת