בהמשך למספר השאלות {תודה לד"ר אריאלי}
דיון מתוך פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת
אני בן 28 ומאוד מודאג לפני כשנה היו לי צריבות בשתן נשלחתי לבדיקות שתן לא נמצאו חידקים נשלחתי גם לבדיקת אולטרסאונד של מערכת השתן והערמונית כליות וכול המערכת היו במצב תקין שערית שתן היתה לי וערמונית בגודל 19 גרם טופלתי בקדקס במשך חודש כדור ליום ועם הזמן הצריבות נעלמו אבל מדי פעם היו חוזרות אבל לא כמו בהתחלה הייתי מגיע כל 3 חודשים לאורולוג הוא אמר לי אם הרגשתי הכללית טובה אין צורך בכדורים לאחר כשנה { ליפני חודש} עשיתי בדיקת אולטרסאונד חוזרת הכל היה תקין ללא שארית שתן בשלפוחית אבל הערמונית הפעם היתה 25 גרם אין לי בעיה של עצירות שתן הרופא המליץ לי על קדקס ל3 חודשים למרות שהרגשתי הכללית היתה טובה ראוי לציין שאף פעם לא היתה לי הרגשה של עצירות שתן ואני לא קם בלילה לשרותים בדרך כלל אני לא יודע מה לעשות נראה לי שאני מקבל טיפול לא נכון ואיפה שהוא מפספסים את הבעיה בתודה מראש קובי.
לקובי שלום. ערמונית בגודל של 25 ג"ר היא עדיין גודל תקין לגילך. אם אין לך סימפטומים של עצירת שתן, אין לך שארית שתן בבדיקת US , ואתה לא קם בלילה להשתין אז לא ברור מדוע הרופא נתן לך להמשיך עם קאדקס. לא ציינת אם עשית בעבר בדיקת דם ל-PSA . לפני קבלת החלטה על ההמשך והדרך לטיפול רצוי שתעשה בדיקת דם ל-PSA כדי לקבל עוד נתון שישלים את האבחנה. החלמה מהירה יעקב.
לקובי שלום אם אני מבין טוב , אין לך הפעות כרגע . גם לי לא ברור מדוע אתה צריך להמשיך טיפול . הערמונית שלך בגודל תקין ובכל מקרה הקדקס לא מקטין אותה , רק פותח מעברים ומשפר את זרימת השתן. ד"ר אריאלי