ערמונית מוגדלת והרניה בשלפוחית.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

17/12/2001 | 20:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

הפעם אני השואל. ידיד שלי ספר לי שלאחרונה הוא סובל מערמונית מוגדלת ומין בקע בשלפוחית שגורם לשארית שתן עצומה. הוא מסתובב זה כמה ימים עם קטטר. הצעתי שיתקשר אתך היום אחרי הצהרים אבל הטלפון בשעות אלה כנראה תפוס נונ סטופ. הוא עבר לפני כשנה נתוח מעקפים בתל השומר ונמצא שם במעקב. הוא חושב שאל לו לעשות משהו שלא במסגרת בית החולים כדי שלקרדיולוג שלו יהיה מעקב צמוד על מה שעושים. האם אתה יכול לחשוב על משהו שאוכל להגיד לו לעדוד, האם פגשת מקרים כאלה ויכול לצפות פחות או יותר מה ניתן לעשות. תודה דני שיפר

20/12/2001 | 19:42 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דני היקר שלום לשאלתך יש שתי בעיות ולא ברור לי על מה מדובר. יש מצבים שקיים בקע מפסעתי ולתוכו נכנס חלק מכיס השתן (SLIDING HERNIA). אפשרות אחרת שיש חולשה של שריר כיס השתן ואז בגלל חסימה (לרוב פרוסטטית) יוצא מעין כיס נוסף של רירית מתוך השלפוחית (DIVERTICULA ). עליך לברר על מה מדובר. בשני המקרים הטיפול היינו כירורגי והקטטר נועד לתת פתרון זמני עד לניתוח. ד"ר אריאלי נ.ב. אני מסב את תשומת לבך בקשר לשני" דפי מידע "שכתבתי אתמול בלילה בשם העמותה לגבי שני נושאים חשובים: ברכיטרפיה וטיפול במטסטרון. כדאי שתמצא אותם ותכוון לשם שואלים על הנושאים בעתיד. בהתאם לזמן אשתדל להוציא עוד דפי מידע כאלו. לטיפולך. ביי, בידידות ד"ר אריאלי

21/12/2001 | 14:01 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

תודה ושבת שלום

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת