ציסטוסקופיה כן או לא?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

15/04/2001 | 12:02 | מאת: מאיר

שלום רב, אני בחור באמצע שנות השלושים, מזה כשנה סובל מתכיפות במתן שתן ,אי נוחות,וירידה בעצמת הפליטה. פניתי לאורולוג ששלח אותי לסדרת בדיקות שתן והדמיה שונות (CT,US,IVP??) ו-PSA כל הבדיקות היו תקינות למעט ממצא של הסתיידות בערמונית וערמונית מעט מוגדלת - לאור הנ"ל מסקנתו היתה שאני לא סובל מבעית כליות או אבנים וכמו כן שלל את הצורך לבצע ציסטוסקופיה, ההבחנה שלו הייתה בכיוון של "דלקת כרונית בערמונית" וכמו יתר האנשים שכתבו פה בפורום ניסיתי אנטיביוטיקה ללא הועיל. לאור המשכות הסימפטומים פניתי לאורולוג אחר והוא בניגוד לדעת אמיתו כן המליץ על ביצוע ציסטוסקופיה ,האמת שאני די חרד וחושש מבדיקה פולשנית וכואבת זו ותמהה על הבדלי הגישות בין האורולוגים אחד שלל חד משמעית את הצורך בציסטו. לאור זה שלא היה ממצא מחשיד באף אחת מהבדיקות והשני דווקא כן ממליץ. אשמח לשמוע דעתך בנדון.

15/04/2001 | 23:28 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למאיר שלום רב האם בבדיקת שתן לכללית היו סימני דם?(אריטרוציטים) לפני הציסטוסקופיה הייתי שולח גם שתן לציטולוגיה. לאבנים בערמונית אין משמעות רבה. אם האורולוג שלך חושב שצריך ציסטוסקופיה אתה צריך לברר אתו מדוע הוא חושב שצריך לבצע בדיקה זו. אני אישית, לאנשים בגילך, ממליץ על ביצוע של הבדיקה בהרדמה, כך הבדיקה אינה טראומטית בכלל. לילה טוב ד"ר אריאלי

16/04/2001 | 11:32 | מאת: מאיר

לד"ר אריאלי שלום רב, בבדיקות שתן לא נמצא דם ומכיוון שגם בדיקות ההדמיה היו תקינות שלל הרופא הראשון את הצורך בביצוע ציסטוסקופיה. הנימוק של הרופא שצידד כן בבדיקה זו הייתה שתכיפות במתן שתן שנמשכת כבר כמעט שנה באופן עיקבי דורשת בדיקה שכזו. האם הכוונה היא להרדמה מלאה?

18/09/2002 | 14:35 | מאת: אריה

שלום מאיר אשמח אם תוכל לספר לי באמצעות הפורום אם ביצעת ציסטוסקופיה, האם עברה בשלום (מבחינת כאבים וכו') וכן וחשוב מכל האם נפתרה הבעיה? יש לי בעיה דומה ותור לציסטוסקופיה בסוף ספטמבר. בתודה אריה

18/09/2002 | 14:39 | מאת: אריה

שלום מאיר אשמח אם תוכל לספר לי באמצעות הפורום אם ביצעת ציסטוסקופיה, האם עברה בשלום (מבחינת כאבים וכו') וכן וחשוב מכל האם נפתרה הבעיה? יש לי בעיה דומה ותור לציסטוסקופיה בסוף ספטמבר. בתודה אריה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת