מישהו יודע איך עושים אולטרסאונד לערמונית?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/11/2001 | 01:56 | מאת: סובל מכאבים עזים

יש לי תור לאולטרסאונד ערמונית. האם מחדירים משהו דרך פי הטבעת או שיש קרן לייזר או משהו כזה?

29/11/2001 | 08:43 | מאת: צפוני

ראה תשובה של דני לשאלה קודמת מאתמול

29/11/2001 | 21:50 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש שני סוגים של בדיקת אולטרסאונד - שטחית שבה מחליקים את האלקטרודה על הבטן התחתונה, ורקטלית (מדויקת יותר) בה מחדירים את האלקטרודה דרך פי הטבעת לאזור הערמונית. אין שם קשר ללייזר. שני סוגי האולטרסאונד אינם כואבים. ב US הרקטלי לוקחים לפעמים באותה הזדמנות דגימות לביופסיה (בדיקה לממאירות) , זה עלול לכאב במקצת אבל לגמרי לא נורא. אם מחליטים לקחת ביופסיה יהיה כתוב כך בהפניה וגם תקבל מרשם לכיסוי אנטיביוטי ודף הדרכה מפורט להכנה לבדיקה.

08/12/2001 | 22:04 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לסובל שלום US טרנס-רקטלי נעשה ע"י הכנסת מתמר דרך פי הטבעת. לפי הצורך נלקחת ביופסיה מאזורים חשודים. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת