אדנוקרצינומה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/10/2001 | 13:38 | מאת: שואלת

ד"ר אריאלי שלום וחג שמח תודה על תשובותיך הקודמות, ואני שמחה להודיעך כי בדיקת מיפוי העצמות וה-CT היו תקינות כך שאין התפשטות התאים לעצמות. בייעוץ הרופא המטפל ותשובתך לשאלות הומלץ על ניתוח רדיקאלי להסרת הערמונית שהגידול שלה 3X3 מפאת גילו של בעלי 49. בינתיים עד לקבלת ההחלטה הסופית אצל בעלי למועד הניתוח (יש לו חששות ) הוא מטופל ב- CASODEX כדור 1 ליום. השאלה כמה זמן יכול להיות מטופל בכדור זה? עד לקבלת החלטה. בכל אופן אנו מתכוונים להגיע לפגישה הבאה של האגודה ומקווה שיקבל שם את התמיכה וההחלטה הנכונה. אני מודה לך על האיכפתיות שלך ושל ידיד הפורום דני . כה לחי חג שמח.

09/10/2001 | 18:16 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

רפואה שלמה אני כמובן אינני מבין בפרטים הרפואיים, אבל אני שמח שנראה שאין התפשטות מעבר לערמונית. אני קורא בקישור http://www.prostateinfo.com שמומלץ לבקש מהרופא שלכם להסביר לכם למה החליט לטפל ב CASODEX . לא התעמקתי בדבר אבל גיליתי שאם שואלים שאלות כאלה מכריחים את הרופא לחשוב וזה טוב (יסלח לי דר אריאלי - כמובן שהוא לא נכלל התאור זה אבל עצם השאלה מראה לי שלא קיבלתם את כל ההסבר האפשרי.

09/10/2001 | 19:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום זכותו של החולה לקבל מהרופא האורולוג את כל המידע הרפואי. כמובן שכאשר החולה מתבשר שיש לו מחלה סרטנית, עד שתופסים את העיניין גם החולה וגם המשפחה מבולבלים מאד . אפילו אם מעמיסים עליהם מידע רב ביותר, רק חלק קטן מזה נשאר בזיכרון. אחרי שהחולה מתארגן מעט עם הידיעה רצוי להפגש שוב עם הרופא שלו לקבל מידע נוסף. אני מציע לכל אחד "לעשות שעורי בית" לפני כן. להכין רשימת שאלות ולברר עד תום כל מה שלא ברור. אם עדיין ישארו שאלות פתוחות אולי אנחנו יכולים לעזור בהשלמת המידע. ביי ד"ר אריאלי

09/10/2001 | 19:18 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

שואלת יקרה אני מאד שמח שהבירור אינו מראה על התפשטות המחלה.במצב הזה ההבדל בין אופטימיסט לפסימיסט הוא בכך שהאופטימיסט רואה את חצי הכוס המלאה. אני מקווה שהניתוח ירפא את בעלך. לגבי הטיפול ב- CASODEX- האם זה מקובל על הרופא שעתיד לנתח אותו? במידה וכן זה בסדר( ישנם מנתחים אחדים שלא אוהבים לתת טיפול הורמונלי לפני הניתוח בכלל). אני מציע לך ללכת לפי השיטה של הכירורג שעתיד לנתחו. קבוצת התמיכה שלנו נפגשת בכל יום ד' האחרון של כל חודש , בשעה 17.00 , בבניין האגודה למלחמה בסרטן, רח' רביבים 7 בגבעתיים. נשמח לאמץ אתכם כחברי הקבוצה. גם לכם כל טוב וחג שמח ד"ר אריאלי

14/10/2001 | 23:08 | מאת: שואלת

ד"ר אריאלי דני שלום רב לכם תודה מקרב לב על התייחסותכם הרצינית והאיכפתית. ברור לי מתשובותיכם והדיון כי לא מומלץ טיפול הורמונלי , ואכן ההחלטה שלנו היא המשך הטיפול רק לחודש ימים עד לקבלת החלטה. אכן, דורש זמן להפנים את המידע על המחלה וקבלת החלטה לגבי הניתוח והתגברות על החששות. מאחר ומיפוי העצמות ובדיקת CT תקינות נגיע לקבוצת התמיכה בסוף החודש. החשש העיקרי הוא הסיכונים מהניתוח הראדיקלי. במיוחד מאיבוד שליטה על שלפוחית השתן מאחר והוסר ממנה גידול לפני כשנה וחצי ומאז עבר בדיקות חוזרות . תודה על תמיכתכם . אנו מאחלים לכל הפורום רפואה שלמה תודה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת