"ברגר"

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/10/2001 | 20:38 | מאת: קרן זיו

לאחר ביפסיה שעברתי נאמר לי שיש לי "ברגר". מה זה אומר? ומה הטיפול המומלץ פרט לכדורים נגד לחץ דם (capoten) שקיבלתי מהרופא? תודה מראש

08/10/2001 | 12:48 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אם הכונה ל: berger's disease זאת מחלת כליות ואולי תפנה אותה לפורום אורולוגיה

14/10/2001 | 22:52 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום המחלה לא בדיוק בתחום האורולוגיה למרות שהיא מתבטאת בשתן דמי. היא יותר בתחום הנפרולוגי. בהתאם להמלצתך בכל זאת כתבתי לשואל תשובה בפורום אורולוגיה לילה טוב ד"ר אריאלי

09/10/2001 | 19:36 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לקרן שלום האם מדובר בביופסיה של כליות ? אם כן כדאי שתתייעצי עם רופא נפרולוג. ד"ר אריאלי

01/01/2004 | 20:27 | מאת: רוחה

בתי בת 5 הלומדת בגן , לפני כ20 יום בערך אחד התלמידים מבית הספר כנראה שחלה באנגינה לא ברור עם הוא קיבל טיפול, לאחר זמן קצר הילד הטיל שתן יחד עם דם.לאחר בירור אצל הרופא משפחה נשלח הילד לבית החולים תל השומר שם נבדק אצל מומחה אונקולוג, וגם נלקח משטח גרון לאחר קבלת תוצאות המשטח נודה שלילד יש סטרפטקוקוס מסוגA הנ"ל נמצא במעקב והכל בסדר. עכשיו התמקד על הבעיה של בתי. לפני כשבוע היא קיבלה את מחלת הבעבועות ובאותו יום היא החלה לתת שתן עם דם . עשינו בדיקות של שתן כללית + תרבית +תפקודי כליות ומשטח גרון,בדיקות הדם יצאו תקינות יחד גם תפקודי כליה חוץ משתן כללית אשר נמצואו דם בכמות גדולה. נגשנו לבית החולים דנה איכילוב לצורך בירור מעמיק אבל גם להם לא היתה תשובה לתת מפני שבדיקת תפקודי הכליה יצאו תקינות,הם התיעצו אם רופא נפרולוג מתל השומר אשר שמע מפי הרופא בית החולים דנה , והמליץ על מתן טיפול ברפפאן 250 8CC שלוש פעמים ביום .לאחר קבלת התרופה היה מידית שיפר בצבע השתן (בהתחלה הייתי יכולה לראות ממש שתן אדם ואפילו בורדו). היום לאחר טיפול של שלושה ימים השתן כמעט רגיל (בעין רגילה).קיבלנו את תוצאות משטח הגרון אשר נמצא החידק סטרפטקוקס A . האם הטיפול שהיא לוקחת עכשיו הוא מספיק טוב בכדי לקטול את החידק ב-04/01/2003 יש לנו פגישה עם נפרולוג ילדים בל השומר. שאלתי היא האם עדין חידק זה מסוכן.............. מחכה בהקדם לתשובה אמא מודאגת עד מאוד........

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת