ניתוח להסרת הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

06/10/2001 | 22:10 | מאת: יעקב

שלום, ברצוני לברר האם במקרה שה-PSA הוא 2.8 (מלפני 3 חודשים )ואני מקבל כל יום 1 כדור של דוקסאלוק 2mg ,האם לא עדיף להוציא בניתוח את הפרוסטטה כדי למנוע ממאירות? מידי פעם יש לי כאבים במותניים והפרעות במתן השתן. 1. האם הניתוח מתבצע ע"י פתיחת הבטן ובהרדמה כללית? מהי תקופת ההחלמה אחרי הניתוח? 2. מה הסיבוכים שיכולים להיות אחרי הניתוח? 3.באיזו תכיפות יש לעבור בקורת של בדיקת אולטראסאונד? 4. האם במקרה של הסרת הערמונית , אין יותר סכנה לממאירות באזור? הרבה תודה.

07/10/2001 | 12:06 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בודאי תקבל תשובה מדר אריאלי תוך זמן קצר. בינתיים אני יכול לומר לך כדי להרגיע במעט, שבכל מקרה דר אריאלי לא ממליץ על ניתוח הערמונית במקרה ולא נתגלתה ממאירות אלא במקרים של הפרעה קיצונית לאיכות החיים. רמת PSA שהזכרת גבולית ואינה מעידה כשלעצמה ! ! על מצב חמור ובודאי לא על ממאירות. מה שצריך זה מעקב צמוד כדי שממאירות אם יש כזאת תתגלה בשלבים מוקדמים ככל האפשר. אני יודע שדר אריאלי ממליץ בכל מקרה על תוסף מזון בשם PROSAFE שכנראה מקטין את ההסתברות להתפתחות ממאירות. שאל את הרוקח על מינון וכו'.

07/10/2001 | 15:36 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

לדני שלום המינון של הפרוסייף שתי כמוסות ביום ,אחרי האוכל, ארוחת בוקר וארוחת ערב ביי ד"ר אריאלי

07/10/2001 | 15:32 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליעקוב שלום ניתוח כריתת הערמונית אינו מונע בעתיד התפתחות סרטן הערמונית , היות שבניתוח נכרתת האדנומה שהיא מרכזית ונשארת העטיפה ( קפסולה) ממנה מתפתח לרוב סרטן הערמונית. סוג הניתוח נקבע בהתאם לגודל הערמונית. ערמונית גדולה מאד לרוב הניתוח פתוח , ערמונית קטנה וחוסמת הניתוח דרך השופכה. הסיבוכים האפשריים: סיבוכי הרדמה, דימומום במיידי. זיהום בפצע הניתוחי ( ניתוח פתוח), לתווך יותר ארוך - חסר שליטה על השתן, היצרות בשופכה, חסר זרע, לעתים נדירות אבוד הזיקפה. בכל מקרה הניתוח אינו מניעה לסרטן וההורייה לניתוח (אינדיקציה ) צריכה להיות ברורה. אולי הטיפול התרופתי שאתה מקבל אינו מספיק? חג שמח , ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת