ניתוח ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/09/2001 | 15:49 | מאת: גדי

מתי יש צורך בניתוח בערמונית כתוצאה מגדילה של הערמונית ? תודה

18/09/2001 | 22:40 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מקוה שדר' אריאלי יענה לך תשובה מוסמכת בקרוב. בינתים הסתכל בתשובה שנתן לי לשאלה דומה בקישור: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=104&i=4046&t=3865 שנה טובה

19/09/2001 | 23:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לגדי שלום ישנן סיבות סובייקטיביות ואוביקטיביות לניתוח. הסיבות הסובייקטיביות הן כאשר ההפרעות החסימתיות היינן בלתי נסבלות למרות טיפול בתרופות (למשל אלפא-בלוקרס). כאשר הזרם חלש עד טיפתי, התכיפות כל מספר דקות ומתעוררים פעמים רבות בלילה למתן שתן- צריך לחשוב על ניתוח. הורייה יותר נמרצת היא כאשר יש עצירת שתן ונזקקים לקטטר. מבחינה אובייקטיבית כאשר יש הרעה במצב הכליות אשר מתנפחות (הידרונפרוזיס) או הרעה בתפקודי הכליה בבדיקות דם או דימום קשה מדרכי השתן שמקורו מהערמונית- במקרים אלו אין בכלל ספק שיש לנתח. כמובן שיש גם מצבי ביניים לא כל כך ברורים. ההחלטה צריכה להלקח תוך בדיקת רצון המטופל והמלצת האורולוג המטפל, לאחר שהתברר שכל האלטרנטיבות האחרות מוצאו. מאחל לך ולכל משתתי הפרום "שנה טובה ", שנת בריאות ושלום לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת