הסתיידויות גסות בבלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/09/2001 | 00:06 | מאת: אלדר

בבדיקת אולטרה סאונד שנערכה לי גילו מרקם לא אחיד של בלוטת הערמונית והסתיידויות גסות בתוכה , בגודל 4.5*2.8*3.1 ס"מ , נפח 21 סמ"ק. (לא הצלחתי להבין ממכתב הרופאה אם מדובר בגודל הבלוטה או ההסתידויות). יש לי תחושת "שארית" קלה בעת מתן שתן - אך הפנייה שלי לרופאה היתה בעקבות כאבים בצד שמאל האופיניים לאבן בכליה השמאלית.(בעבר רוסקה אצלי אבן בכליה השמאלית. מבקש לדעת מה משמעות תוצאות האולטרה סאונד ומה הסבירות שיש סקטן בלוטת הערמונית? האם יש קשר לכאבים בצד שמאל? תודה.

02/09/2001 | 22:52 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאלדר שלום לרוב להסתיידויות בערמונית אין ממש חשיבות ובודאי אין כל קשר עם אבני כליות. אם יש שוב כאבים במותן יש לשקול צילומים כמו US או IVP . מה שנתן בס"מ היינו מדידה תלת ממדית של גודל הערמונית כפי שנמדד בבדיקת US. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת