שארית שתן לאחר התרוקנות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

28/08/2001 | 23:47 | מאת: דוד

לד"ר אריאלי יוסף שלום, בבדיקת אולטראסאונד כליות ודרכי השתן - שארית שתן קטנה עד בינונית לאחר התרוקנות. בבדיקה אורודינמית - נראה זרם שתן תקין ללא שארית. בבדיקת דם - חיידקי קלמידיה, והרופא האורולוג קבע שהתכיפות בהטלת שתן נובעת מדלקת ערמונית כרונית ולא משארית שתן, ויש להתעלם מתוצאות האולטראסאונד. נתן לי אנטיביוטיקה בשם "טריויד" לדלקת בערמונית שאומנם הפחיתה את התכיפות בהשתנה, אולם כחודש לאחר השימוש בתרופה חוזרת הבעיה ואני לוקח שוב "טריויד". האם אכן יש להתעלם מתוצאות האולטראסאונד ולשלול שאני סובל מ"שתן שאריתי" ? על איזה תרופות טובות אתה ממליץ לטיפול בבעיית "שתן שאריתי" ? בתודה מראש ובברכה, דוד

29/08/2001 | 23:55 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום שארית שתן צריך להגדיר בסמ"ק. העובדה שב-US לפעמים כותבים שארית גדולה אינה בעלת משמעות. רק שארית מעל ל- 200 סמ"ק היינה בעלת משמעות. כלמידיה היינו פרזיט שלרוב אנו מגלים בעזרת בדיקת דם לנוגדנים. אני אישית אוהב לשלב טיפול של טריביד+ דוקסילין. יש לקחת בחשבון שלפעמים הטיפולים ממושכים מאד. כדאי קודם לשלוח שוב דם לכלמידיה ואם חיובי להמשיך לטפל. חשוב ביותר לבדוק אם בת הזוג אינה נגועה גם בכלמידיה היות שלרוב ההדבקות היא ע"י יחסי מין. עד לבירור העיניין רצוי להשתמש בקונדום עד שיתברר בבדיקות ששני בני הזוג אינם נגועים. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת