אדנוקרצינומה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/08/2001 | 16:39 | מאת: יאיר

שלום ד"ר לאבי בן 66 התגלה אדנוקרצינומה 8 בערמונית. 1. מה ההבדל בין אדנוקרצינומה לקרצינומה? 2. איזה אפשרויות טיפול קיימות ומה מומלץ ? 3. מתי מתקיימת פגישה של קבוצת התמיכה? 4. מה הסיכויים הסטטיסטיים לאריכות ימים במצב זה? תודה

26/08/2001 | 21:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליאיר שלום קרצינומה היינה מילה כללית לסרטן. סרטן הערמונית לרוב נוצר מהבלוטות של הערמונית. כל סוג של סרטן (גם לא של הערמונית) שמקורו מבלוטות נקרא אדנוקרצינומה. חסר לי מידע נוסף: מה היה ה- PSA בעת גילוי המחלה, האם נעשו סי-טי בטן ומיפוי עצמות ואם כן מה התשובה. מה מצבו הכללי והלבבי של אביך. אם תועיל בטובך לענות לשאלות אלו אוכל לתת לך תשובה . ככלל ככל שהמחלה יותר ממוקמת לערמונית הסיכויים יותר טובים. הפגישה הקרובה של קבוצת התמיכה תהיה ב12.9.01 בשעה 17.00 בגבעתיים , רח' רביבים 7 , ביניין האגודה למלחמה בסרטן. אם אביך ירצה להצטרף אלינו יתקבל בזרועות פתוחות. בינתיים תאסוף מידע. מאחל לך לילה טוב ולאביך החלמה מהירה שמור על הקשר ד"ר אריאלי

28/08/2001 | 14:42 | מאת: יאיר

שלום ד"ר תודה על ההתיחסות, אני בהחלט אהיה בקשר. ה-psa היה 12 בבדיקה שגרתית לפני כחודש. בנתיים עשינו רק צילום ריאות בו ניתן לראות ממצא בגודל 2 ס"מ לא הומוגני. בקרוב נעשה CT ומיפוי , המיפוי לצערי ב- 12/9/01 (הייתי מעדיף קודם אך קופת חולים כללית מאפשרת לעשות את זה רק בבלינסון ושם צריך לחכות)ולכן כנראה לא נוכל להגיע למפגש. באחד המאמרים באתר ראיתי שניתן לבצע במקום ביופסיה בדיקה לא פולשנית לגילוי ממצאים. מדוע הרופאים לא מציעים אותה. (התייעצתי לפני הביופסיה עם יותר מרופא אחד) תודה יאיר

26/08/2001 | 21:06 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליאיר שלום קרצינומה היינה מילה כללית לסרטן. סרטן הערמונית לרוב נוצר מהבלוטות של הערמונית. כל סוג של סרטן (גם לא של הערמונית) שמקורו מבלוטות נקרא אדנוקרצינומה. חסר לי מידע נוסף: מה היה ה- PSA בעת גילוי המחלה, האם נעשו סי-טי בטן ומיפוי עצמות ואם כן מה התשובה. מה מצבו הכללי והלבבי של אביך. אם תועיל בטובך לענות לשאלות אלו אוכל לתת לך תשובה . ככלל ככל שהמחלה יותר ממוקמת לערמונית הסיכויים יותר טובים. הפגישה הקרובה של קבוצת התמיכה תהיה ב12.9.01 בשעה 17.00 בגבעתיים , רח' רביבים 7 , ביניין האגודה למלחמה בסרטן. אם אביך ירצה להצטרף אלינו יתקבל בזרועות פתוחות. בינתיים תאסוף מידע. מאחל לך לילה טוב ולאביך החלמה מהירה שמור על הקשר ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת