מדוע מסלקים ערמונית מוגדלת ?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/08/2001 | 17:09 | מאת: AVI

בבדיקת אולטרסאונד נאמר לי כי יש לי ערמונית מוגדלת ויתכן שיהיה צורך לסלק אותה. במה זה יכול להפריע לי אם לא אעבור את הניתוח להוצאת הערמונית ? מה רע בלהמשיך לחיות עם ערמונית גדולה או אפילו גדולה מאד - אם באופן פיזי זה לא מפריע לי ? מה הסיכונים בניתוח כזה ? בתודה אבי

20/08/2001 | 19:42 | מאת: דני

אני מקוה שהרופא יתן לך תשובה יותר מוסמכת. כאחד שהיה בסרט הזה אני יכול להגיד: מוכרחים לטפל באופן אגרסיבי (בניתוח או בהקרנות) במקרה וההגדלה של הערמונית ממאירה. לטיפולים אלה יש תופעות לואי שיכולות להיות לא נעימות. תדרוש מהאורולוג - אם הוא אומר שחייבים לנתח - שיסביר לך את ההשלכות. כאשר יש הגדלה שפירה של הערמונית - אפשר לנתח ניתוח לא רדיקלי. בניתוח כזה מוציאים את החמר מתוך הערמונית בלי להרחיק את קליפת הערמונית. ניתוח זה ניתן לבצע כניתוח פתוח או בצורה אנדוסקופית - דרך אבר המין. ניתן - במידה וההגדלה בפירוש לא ממאירה, לדחות את הטיפול ולנסות טיפול תרופתי.הסכנה, במקרה שהערמונית גדולה וחוסמת את מעבר השתן, שתהיה עצירת שתן, ואז הניתוח נעשה דחוף ודי פרובלמטי. העיקר כדאי שתדרוש בירור (על ידי אולטרסאונד רקטלי וביאופסיה) אם ההגדלה ממאירה. כאמור - אני צקוה שהרופא יתן לך תשובה יותר מוסמכת.

21/08/2001 | 00:06 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום לפי הבנתי את השאלה מדובר בהגדלה שפירה של הערמונית. הגדלה שפירה כשלעצמה אסימפטומטית דורשת בירור ומעקב אבל לא בהכרח טיפול. לילה טוב ד"ר אריאלי

21/08/2001 | 00:02 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאבי שלום הגדלת הערמונית בעצמה אינה מחלה. רק כאשר ישנן תופעות חסימתיות שלא ניתנות לטיפול תרופתי יש לשקול ניתוח. יש סיכונים בניתוח כזה, סיכונים של הרדמה , דימום, פגיעה בסוגרים עם חסר שליטה על השתן, הווצרות היצרויות בשופכה וכו'. אני אישית מאד שמרני לגבי המלצה לניתוח. אם אפשר למצא פתרון אחר תמיד אני מחפש תחילה פתרון כזה. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת