דלקת כרונית בערמונית.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/04/2001 | 03:30 | מאת: דניאל

שלום, ברכות על הפורום החדש, סוף סוף יש מקום לדון בנושא. האם סימפטומים כמו של דלקת בערמונית יכולים להיות של משהו אחר ? האם זה נכון שהדלקת גורמת לבילבול במערכת החיסונית באיזור, דבר שישאיר את הסימפטומים גם לאחר שהערמונית חוזרת לגודלה המקורי (או בגלל סיבות אחרות?)? איך זה שהמודעות לנושא כל כך קטנה, כאשר המחלה כל כך נפוצה וקשה לרבים ? קראתי שהחומר Sulphorophane בברוקלי, יכול לעזור. ידוע לך משהו על כך ? האם יש מחקרים בנושא בארץ ? הם יש מומחה בארץ לדלקת הערמונית ? בדלקת כרונית שלא מתגלים בה הבקטריות, האם יש טעם לקחת אנטיביוטיקה רק להשכחת הדלקת, כאשר עלול להיווצר מצב שבקטריות ושאר מרעין בישין יפתחו עמידות ? אין כלים יותר טובים נגד דלקות ? מה דעתך על תרגילי kegel ? אתה נגד מסג' של הערמונית מחש לפגיעה עיצבית ? הלא זה מוציא את הנוזלים הלכודים, פותח "סתימות" ומקל על הסימפטומים. לקוראים פה, הסובלים גם הם מהדלקת, האם סבלתם בזמן הדלקת מצמרמורות ,לעיתים אף חום וזיעה קרה ? עייפות ? תודה.

05/04/2001 | 10:50 | מאת: יובל

לדניאל שלום, אני סובל כבר כמעט שנה מדלקת בערמונית וזה מתסכל ומתיש - עברתי כבר 3 אורולוגים ואין ספור בדיקות ,לקחתי אנטיביוטיקה וכדורים שונים ללא תועלת. אני בעיקר סובל מהשתנה מרובה, אי נוחות באיזור השלפוחית ומרגיש "מותש", האם גם אתה סובל מתדירות גבוהה של השתנה?

05/04/2001 | 13:21 | מאת: דניאל

שלום יובל, כן, ודאי, . מה שמאוד מקל על הנושא זה הפסקה לחלוטין של שתיה של כל דבר המכיל קופאין. ואפילו מיצים וסודה - כל דבר שיכול לגרות את הערמונית. עד כמה שידוע לי, אין היום פיתרון לדלקת כרונית בערמונית, ואפילו לא ממש יודעים למה זה נגרם במקרים מסוימים. אבל נראה שהמודעות בארץ בקרב הרופאים יותר טובה מזו שבארה"ב, למשל, והמודעות הולכת וגדלה. בינתיים, נראה לי שאנחנו צריכים ללכת בכיוון של חיסול הסימפטומים, דרך רפואה משלימה ותזונה נכונה. ככה שאני אופטימי שימצא פתרון. ממה שכתבת, אני יכול להגיד לך ששנינו יצאנו בזול, מאוד, זה יכול להיות הרבה יותר גרוע. דניאל

11/04/2001 | 22:27 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

יובל שלום קודם כל אני שמח שהפורום פתח נושא משותף לאנשים רבים. אולי בסוף עוד נקים ביחד עמותה לתמיכה הדדית של כל "נפגעי הפרוסטטיטיס". אני רק רוצה לומר לכם שלו הבעיה הייתה כל כך פשוטה והיה פתרון אחד מוסכם לא הייתם נאלצים לעבור מרופא אחד למשנהו. אני חייב להודות שבמקרים רבים גם אנו הרופאים מתוסכלים, מבצעים בדיקות רבות ויקרות ובסופו של דבר חייבים לתת טיפול אמפירי כמו אנטיביוטיקה רחבת- תווך. יש לציין שיש כאלו שנרפאים ולא כולם במצבך. אולי התקווה באמת בחקר טוב יותר של תוספי מזון ,אבל הנושא עדיין בחיתוליו. תמשיכו לשמור על קשר אני אשתדל מידי פעם להוסיף את מה שאוכל ביי ד"ר אריאלי

11/04/2001 | 22:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דניאל יקירי הפצצת אותי בכל כך הרבה שאלות שכל אחת מהן חשובה מאד. אם תועיל בטובך לשאול כל שאלה בנפרד אולי אוכל לענות לך כמו שצריך לפחות על חלקן. מכל מקום אין מומחה לפרוסטטיטיס, אני בטוח שכל רופא אורולוג מתמודד עם בעיות אלו. בפורום הזה נוצר הרושם כאילו זאת הבעיה הנפוצה ביותר בקשר לערמונית. יתכן שזה נובע מגיל הצעיר יחסית של המשתמשים באינטרנט. במציאות בעיות של דלקות בערמונית מהוות רק חלק קטן ביותר מעבודתנו. רוב הבעיות שמתחילות בגיל מעל חמישים (אולי אנשים אלו לא רגילים כל כך להשתמש באינטרנט) , הם היפרטרופיה שפירה של הערמונית וסרטן הערמונית אלו רוב הבעיות השכיחות באורולוגיה. אבקשך את יתר השאלות שלך לשאל כל אחת בנפרד- תודה אני מבטיח לך שמה שאיני יודע לא אענה לך. ביי ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת