סרטן ומצבים נפשיים.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/04/2001 | 11:04 | מאת: א.ב.ג.

לפני כשנה חליתי בסרטן האשכים ועברתי טיפולים כימוטרפים ושני ניתוחים.כרגע סימני המחלה נעלמו.לעצם שאלתי -האם המחלה יכולה לשוב עקב מצבים נפשיים קשים ומצבי לחץ? והאם יש קשר בין המחלה לבין מצבים נפשיים? תודה מראש.

04/04/2001 | 22:15 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

א.ב.ג שלום! אני מציע לך לפנות בשאלה זו לפרופ' קרייטלר שולמית , מנהלת יחידה לפסיכואונקולוגיה בבית חולים איכילוב . אני תקווה שבשלב יותר מאוחר גם פרופ' קרייטלר תצטרף לפורום שלנו בהקשר לשאלות הקשורות בצורה יותר ישירה לבעיות פסיכולוגיות. בברכה , ד"ר אריאלי.

11/04/2001 | 16:02 | מאת: צוות היחידה לפסיכואונקולוגיה

א.ב.ג יקר, לשאלתך - קיימות כרגע הוכחות מחקריות מוגבלות שמרמזות על האפשרות שמצבים נפשיים, יחד עם גורמים אחרים, יכולים להשפיע על חזרת המחלה. עדיין לא נעשה מחקר כזה בתחום סרטן האשכים, וחשוב לדעת שההשפעות הנפשיות הן מאוד ספציפיות לסוג המחלה ולאדם בו מדובר.

11/04/2001 | 22:55 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לצוות המופלא תודה על העזרה נשמור על קשר חג שמח ד"ר אריאלי נ.ב. אולי אתם רוצים ליידע את הגולשים כיצד יכולים ליצור גם קשד ישיר אתכם.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת