ניתוח הסרת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/07/2001 | 01:12 | מאת: דוד

ד"ר אריאלי שלום רב, האם בעקבות ניתוח להסרת הערמונית עלולה להגרם אין-אונות זמנית או קבועה ? מהן תופעות הלוואי האחרות העלולות להגרם בעקבות הניתוח ? (בריחת שתן וכדומה) בתודה מראש ובברכה, דוד

29/07/2001 | 18:29 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדויד שלום השאלה אם מדובר בניתוח עקב הגדלה שפירה של הערמונית ? לאחר ניתוח כזה לרוב אין נוזל של הזרע, אבל אמורה להיות זיקפה ואורגזמה תקינות. ב10-20% מהמקרים יכולה להיות פגיעה בזיקפה עצמה. לעתים נדירות יש פגיעה הספינקטר עם דליפת שתן או הווצרות של הצרויות בשופכה. לגבי חולים עם סרטון הערמונית הניתוח היינו כריתה ראדיקלית של הערמונית ועל כך כבר נכתב רבות בפורום זה. אם תרצה הבהרות נוספות , אנא כתוב לי ואם אתה הולך לניתוח בהצלחה ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת