התקפים של תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/06/2001 | 14:18 | מאת: דורון מ.

לד"ר שלום רב, כבר למעלה משנה שמדי כמה ימים יש לי יום-יומיים בהם אני נותן שתן בתדירות מאד גבוהה משהו כמו כל שעה-שעתיים ולמעשה כל הזמן מרגיש שאני צריך להשתין ולאחר מכן במשך כמה ימים זה פחות או יותר נעלם והרגלי ההשתנה שלי נורמליים. השנות התופעה היא אקראית לחלוטין ולא מצאתי איפיון מיוחד מתי זה קורה - כלומר אין באותם הימים שום שינוי בהרגלי החיים ,תזונה,שתיה,מיקום או פעילות מינית. פניתי לאורולוג שערך לי בדיקות שתן,דם והדמיה (סי.טי,US) ולא מצא כלום ,ולמעשה לא הגיע להבחנה ספציפית. האם ניתקלת בתופעה כזו ,ואם כן ממה זה יכול לנבוע? בברכה, דורון.

10/06/2001 | 00:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדורון שלום בן כמה אתה? האם התכיפות הייתה מלווה גם בצריבה והאם זרם השתן חלש ? מה רמת הסוכר שלך בצום ? האם יש סיבה מיוחדת שהוזמן לך סי-טי או שזה היה עקב ממצאים באולטרה סאונד קודם. נראה קצת מוזר שהוזמן לך ישר סי-טי. לאחר שתענה לי על שאלות אלו אולי אוכל לענות לך בצורה יותר מדוייקת. כן הייתי מציע לך לערוך מדידה מדוייקת של כמות השתייה שלך וכמות השתן במשך 24 שעות. לילה טוב ד"ר אריאלי

10/06/2001 | 15:34 | מאת: דורון מ.

לד"ר אריאלי שלום רב, להלן התשובות לשאלותיך: א. בן 37 ב. אין צריבה ,אין זרם חלש ג. אולטרסאונד תקין, סי.טי. תקין ד. בדיקות פי.אס איי ושתן תקינות ד. נערכה מדידת נוזלים במהלך 3 יממות, לדעת הרופא תקין. ברכה, דורון

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת