סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/06/2001 | 09:24 | מאת: רפאל

רצתי לשאול למה לא עושים נתוח להסרת הערמונית לאנשים בגיל 80 אשר אין להם גרורות לפי CT בטן ומיפוי עצמות PSA ביופסיה 95% . מהמרקם ערמונית קשה גוש גדול מצב בראות תקין כף רגל נפוכה האם יש טיפול להורדת הניפחות. הוצע טיפל הורמונלי כדור 1 50mlg למשך שבועים לאחר יכן זריקה כל 3 חודשים האם זה הטיפול האידאלי

04/06/2001 | 00:32 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרפאל שלום רב ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית היינו ניתוח קשה מאד, נמשך זמן רב תחת הרדמה כללית ובדרך כלל כרוך במתן מספר רב של מנות דם. הניתוח מהווה סיכון גבוה מדי לאדם בגיל 80 אפילו אם הוא בריא לחלוטין. מצד שני ישנם כיום טיפולים נהדרים כמו זה שהציעו לך ,כלו' טיפול הורמונלי. אמנם גם לטיפול זה יכולות להיות תופעות לוואי כמו גלי חום, אבל אין מה להשוות עם הסיכונים של הניתוח. נעשו מחקרים המוכיחים חד משמעית שבגיל מתקדם הניתוח אינו מאריך את החיים יותר מטיפולים אחרים יותר שמרניים. אני יכול לספר לך מנסיוני האישי ,יש בטיפולי כ80 חולי סרטן שמקבלים טיפול הורמונלי של זריקה פעם ב-3 חדשים +\- כדורים בהתאם לצורך. רובם חיים תקופה ארוכה . החשוב מכל שאיכות החיים שלהם משתפרת באופן משמעותי עם טיפול זה. אני מזמין גם אותך להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו. הפגישה הקרובה ב-6.6.01 בגבעתיים רח' רביבים7 בשעה 17.00 מאחל לך לילה טוב ומבורך. ד"ר אריאלי

09/06/2001 | 17:30 | מאת: רפאל

לדר" אריאלי תודה לך .על היתיחסותך לא קיבלתי תשובה בקשר לניפחות ברגל עלי לציין שעשתי אולטרה סאונד כלי דם נאמר לי שזה תקין. הרופא במין ששלך אותי לעשות אולטרהסאונד אמר לי שזה בצקת וחבש לי את הרגל נאמר שזה יעבור .זה לא עבר וזה לא כואב. האם זה כאשור לסרטן הערמונית ואם יש טיפול לזה ד"ר אריאלי יוסף כתב/ה: > > לרפאל שלום רב > ניתוח כריתה רדיקאלית של הערמונית היינו ניתוח קשה מאד, נמשך זמן > רב תחת הרדמה כללית ובדרך כלל כרוך במתן מספר רב של מנות דם. > הניתוח מהווה סיכון גבוה מדי לאדם בגיל 80 אפילו אם הוא בריא > לחלוטין. מצד שני ישנם כיום טיפולים נהדרים כמו זה שהציעו לך > ,כלו' טיפול הורמונלי. > אמנם גם לטיפול זה יכולות להיות תופעות לוואי כמו גלי חום, אבל > אין מה להשוות עם הסיכונים של הניתוח. > נעשו מחקרים המוכיחים חד משמעית שבגיל מתקדם הניתוח אינו מאריך את > החיים יותר מטיפולים אחרים יותר שמרניים. > אני יכול לספר לך מנסיוני האישי ,יש בטיפולי כ80 חולי סרטן > שמקבלים טיפול הורמונלי > של זריקה פעם ב-3 חדשים +\- כדורים בהתאם לצורך. רובם חיים תקופה > ארוכה . החשוב מכל שאיכות החיים שלהם משתפרת באופן משמעותי עם > טיפול זה. > אני מזמין גם אותך להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו. הפגישה הקרובה > ב-6.6.01 בגבעתיים > רח' רביבים7 בשעה 17.00 > מאחל לך לילה טוב ומבורך. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת