סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

26/05/2001 | 17:00 | מאת: נועה

שלום רב ברצוני לדעת פרטים לגבי תרופה כימוטרפית בשם Taxsoter לשימוש בחולי סרטן הערמונית שהתפשט לעצמות. בתודה נועה

27/05/2001 | 00:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לנועה היקרה שלום רב אשתדל לברר עבורך עם האונקולוגים אני שוב מזמין אותך ואת אביך לפגישה ב6.6.01

27/05/2001 | 00:56 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לנועה בפגישה הבאה יש לנו הזכות לארח רופאה אונקולוגית המתמחה באורולוגיה. אני מצפה שתבואי כאמור עם אביך, אבל אם לא יסתדר לך , באופן יוצא מן הכלל אני מוכן שתבואי רק את לפגישה. תרשמי לך את כל מה שאת רוצה לשאול במרוכז ואנחנו " נסחט את כל המידע" האפשרי מהאונקולוגית. אני מאחל לך, לאביך ולכל משפחתך חג שמח ושבוע טוב. מצפה לראותך , לילה טוב ד"ר אריאלי

27/05/2001 | 16:08 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לנועה שלום רב לאחר שבדקתי היטב את הנושא עם רופאים אונקולוגים אוכל לתת לך תשובה יותר מוסמכת בקשר לשאלתך על התרופה Taxotere : התרופה אינה מאושרת בארץ לחולי סרטן הערמונית (מאושרת לטיפול בסרטן השד והריאה). יחד עם זאת במקרים נבחרים יכולים לבקש אשור לטיפול נסיוני בחולים עם סרטן הערמונית גרורתי ע"י טופס 29 ג'. כמו כל הטיפולים הכמיוטרפיים בסרטן הערמונית כל הפרטוקולים למיניהם נסיוניים. הטועלת בטיפולים אלו אינה כה גדולה. התרופה אינה ממומלצת לחולים מבוגרים מעל גיל 80 או במצב ירוד במיחד עקב תופעות ת. לוואי קשות שלה. (לא כתבת לי בן כמה אביך ומה מצבו הכללי). לרוב מעדיפים טיפול של פעם בשבוע שהוא יחסית יותר קל. תופעות הלוואי של הטיפול הן: פגיעה במוח העצם עם ירידה בספירה הלבנה , חולשה מוגברת, נשירת שיער, יובש בלחמיות העיניים. יש גם טיפול של פעם ב 3 שבועות (פחות מומלץ), יותר קשה כי ניתן במינון יותר גבוה, עם ת. לוואי יותר קשות ולכן יש גם צורך בשילוב סטרואידים (יכולה להיות בעיה בחולי סוכרת). זאת האינפורמציה שהצלחתי לאגור עבורך.אני מקווה שנתראה בקבוצה ואז תוכלי לשאול ישירות את אלו שנותנים טיפולים כמיוטרפיים. החזיקי מעמד -חג שמח ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת