ערמונית - האם נדרש לבצע ניתוח?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

02/11/2002 | 14:41 | מאת: ישראל

שלום לדוקטור הנכבד. אני בן 57 . אינני מסוגל להחזיק מתן שתן (מתעורר גם בלילה). בדיקת PSA = 2.5 מטופל ב- Xatral 5mg . קיים רקע משפתי - לאבי נמצאה ארמונית מוגדלת והוא עומד לבצע ניתוח בקרוב. בבדיקת אולטרה-סאונד נמצא כי: - שתי הכליות בגודל תקין. - פרנכימה שמורה. - אין אבנים או הידרונפרוזיס. - ציסטה קורטיקלות 20 מ"מ בכליה שמאלית. - שלפחית שתן: קבולת טובה, דפנות חלקות. - ערמונית: כ- 70 סמ"ק. - שארית שתן: כ- 60 סמ"ק. מה משמעות הציסטה קורטיקלית? האם נדרשת התייחסות (טיפול או ניתוח) לציסטה? האם שארית השתן תקינה? האם גודל של ערמונית תקין? האם נדרשת התייחסות (טיפול או ניתוח) במידה וגודלה של הערמונית אינה תקינה? תודה רבה על תשובתך העדיבה !!!

03/11/2002 | 10:43 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהרופא יענה: אני כמובן לא יכול להתיחס לנתונים שנתת. אני יכול רק להגיד שדר' אריאלי תמיד רואה באופציה הניתוחית LAST RESORT . כלומר לחשוב על ניתוח רק אם מוצו כל האפשרויות האחרות. זה בכל אופן מה שעולה מהתשובות שלו בפורום, אם גם לא כתב זאת באופן מפורש. ערמונית מוגדלת הוא תופעה שכיחה ביותר בגיל מעל 50 . PSA של 2.5 אינו גבוה במיוחד.

10/11/2002 | 19:40 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ישראל שלום הציסטה חסרת חשיבות. הערמונית אמנם מוגדלת אבל נראה שאתה מתרוקן טוב. האם אתה מקבל שני כדורים ליום ?? מה ההפרעות שלך לאחר קבלת הטיפול??? אם תענה לי אוכל להיות יותר ספציפי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת