ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

11/05/2001 | 00:29 | מאת: יצחק

אני כרגע מחובר לקטטר ,וכנראה שמדובר בגדילה של הערמונית ,אני עדיין ממתין לתוצאות U.S אני בגיל 65 שנים בד"כ בריא אבל סובל מלחץ דם גבוה שאלות: 1. באם מדובר אכן בגדילה של הערמונית, מה הן דרכי הטיפול ומה הוא אחוזי הצלחת הטיפול בתופעה זו? 2. האם בגלל שאני סובל מל"ד גבוה אמור להוות גורם מקשה או משפיע על הטיפול? 3. קיבלתי מרשם ל"פולי קטטר 14 " והרוקחת טענה שמדובר כנראה בטעות של הרופא והוא בטח התכוון ל"פולי קטטר 16 " כיוון ש 14 הוא קטטר לילדים א. האם נכונה טענת הרוקחת? ב. איך עליי לנהוג? 4. מה היא הדרך הטובה ,מהירה וקלה ביותר להיגמל מקטטר? 5. האם ישנם עצות שאוכל להיעזר בהן בכדי להקל על הכאבים העזים בזמן אי מתן שתן? אודה לכם מאד על כל תשובה וכל מיידע שיכול לעזור לי בתודה יצחק.ס

12/05/2001 | 12:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליצחק שלום אם אתה זקוק לקטטר יש בוודאי חסימה. עליך להבדק ע"י אורולוג ,אשר יקבע את סיבת החסימה,יתכן היפטרופיה שפירה של הערמונית או סרטן של הערמונית ולכן חשוב להבדק. גודל הקטטר קשור לגודל הפין. כעקרון עדיף אם אפשר מספר גדול יותר-יש פחות סתימות. לחץ דם היינו מחלה שחייבים לטפל בה. לנו זה עוזר היות שאפשר להשתמש בתרופות מסוג אלפא בלוקר כדי לנסות לגמול מקטטר שתופעת הלוואי שהם היא הורדת לחץ הדם. יש להתאים תרופות אלו עם יתר התרופות לל"ד כדי שלא תהיה ירידת יתר בל"ד. אם תרצה הבהרות נוספות תוכל לפנות אלי ישירות בטל' 270-250-1800. בברכת בריאות שלמה ד"ר אריאלי

12/05/2001 | 22:42 | מאת: יצחק

בס"ד לדוקטור אריאלי, שבוע טוב! תודה על תגובתך , נראה לי שלא הסברתי את בעייתי בבהירות, אני בגיל 65 , לאחרונה התגלו בעיות בזרימת השתן, בעקבות זאת נשלחתי לצילום U.S ,לפני הצילום נתבקשתי ע"י הטכנאי לשתות 7 !!! כוסות מים דבר שגרם כנראה לחץ פתאומי על הערמונית וכתוצאה מכך נוצרה חסימה בזרימת השתן תופעה שנמשכה משעה 11 בבוקר . בשעה 16:00 ניסה רופא המשפ' להחדיר קטטר אבל לא הצליח למרות נסיונות חוזרים ונשנים להחדיר את הקטטר. אי לכך הופנתי ע"י רופא המשפ' לחדר מיון בסורוקה ב"ש ושם הצליחו להחדיר את הקטטר בשעה טובה 18:00 . בנתיים התברר כי יוצא שתן נגוע בדם,כנראה מנסיונות ההחדרה של רופא המשפ', שוחררתי מחדר המיון כשאני "מצוייד" בהוראות אורולוג ד.ר. איגור רומנובסקי, להיות עם הקטטר במשך שלושה ימים ואז לבקש מרופא המשפ' לשחרר את הקטטר,במקביל הוא נתן מרשם לכדורים שאמורים ל"גמול" אותי מהתלות בקטטר וכן מרשם לכדורי אנט' במשך חמישה ימים, כאן אפרט את בעייתי האישית עברו שלושה ימים ורופא המשפ' טען שיש להמשיך להיות מחובר לקטטר במשך יומיים נוספים, ולחכות שהשתן יהיה צלול וללא דם, זאת נק' הזמן עליה אני "עומד" כרגע ומחר ינסו לגמול אותי מהקטטר, נשאלת השאלה בפני מה אני עומד? מה הן דרכי הטיפול בבעיה זו? מה הם אחוזי ההצלחה? מה הסיכוי שלא מדובר בסרטן הערמונית? מה הבדל טיפול כשמדובר בגידול שפיר או ממאיר? האם כל גדילה של ערמונים היא סוג של סרטן ,אם זה ממאיר ואם זה שפיר? אני במקביל אנסה להתקשר אליך בטלפון שהשארת לי ושוב אני מודה לך מאוד על תשובתך אליי בתודה ובברכת יישר כח !!! ס.יצחק ד"ר אריאלי יוסף כתב/ה: > > ליצחק שלום > אם אתה זקוק לקטטר יש בוודאי חסימה. עליך להבדק ע"י אורולוג ,אשר > יקבע את סיבת החסימה,יתכן היפטרופיה שפירה של הערמונית או סרטן של > הערמונית ולכן חשוב להבדק. > גודל הקטטר קשור לגודל הפין. כעקרון עדיף אם אפשר מספר גדול > יותר-יש פחות סתימות. > לחץ דם היינו מחלה שחייבים לטפל בה. לנו זה עוזר היות שאפשר > להשתמש בתרופות מסוג אלפא בלוקר כדי לנסות לגמול מקטטר שתופעת > הלוואי שהם היא הורדת לחץ הדם. > יש להתאים תרופות אלו עם יתר התרופות לל"ד כדי שלא תהיה ירידת יתר > בל"ד. > > אם תרצה הבהרות נוספות תוכל לפנות אלי ישירות בטל' 270-250-1800. > > בברכת בריאות שלמה > ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת