סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/04/2001 | 17:48 | מאת: בן

לד"ר אריאלי שלום רב לפני כחמש שנים נתגלה אצל אבי סרטן ערמונית הוא עבר הקרנות לפני כשבוע קיבלנו תוצאות מיפוי עצמות ומתברר שנתגלו גרורות בעצמות ב6 נקודות שונות בגוף האם יש דרך לטפל בבעיה? האם ניתן לעצור את ההתפתחות? מה סיכויי החלמה? טרם סיפרנו לאבי לגבי תוצאות הבדיקה אנחנו אובדי עצות נא תשובתך בתודה ובברכה בן

02/05/2001 | 00:36 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לבן שלום רב בן כמה אביך? מה רמת הפי.אס.אי. כיום? האם אביך עבר גם סי-טי בטן- אם כן מה הממצאים. באופן כללי הקרנות הם אחד הטיפולים למחלה ממוקמת בערמונית. כאשר יש כבר גרורות יש אפשרות לטפל בטיפולים הורמונליים על בסיס כדורים וזריקה פעם ב-3 חדשים. אני מטפל כיום אישית בכ-70 מטופלים עם טיפולים הורמונליים ורובן הגדול מררגישים נהדר ובחלק מהמקרים המחלה אף נעצרה. בכל מקרה אין לאבד תקווה. תמיד אפשר לעשות עוד משהו. אני לא כל כך בטוח שזה רעיון טוב לא לספר את האמת למטופל. לרוב הם מרגישים ומבינין עיניין וגם הם מרמים כדי לא להכאיב לסובבים אותם. אם מצבו של אביך מאפשר הייתי מציע לכם להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו, שם תמצאו תשובות לשאלות רבות ותוכלו לפגוש גם אחרים במצב דומה. אנו נפגשים כל יום ד' אחרון של כל חודש באגודה למלחמה בסרטן, גבעתיים ,רח' רביבים 7. הפגישה הקרובה בשלושים למאי בשעה חמש אחה"צ. כדאי ליצור קשר אתי בטל' 270-250-1800בכל יום ב' 18.00-14.00. אל יאוש , בידידות רבה ד"ר אריאלי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת