סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

10/08/2002 | 21:08 | מאת: מרדכי

לד"ר אריאלי יוסף שלום רב.אצלי 8.34 PSA . 3+3=6 GLEASON 96 גרם משקל הערמונית 204 סמ"ק עודף בשלפוחית אחרי התרוקנות איזה טיפול טוב רצוי בשבילי? תודה רבה.

21/08/2002 | 19:47 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למרדכי שלום לא ציינת את גילך, האם יש מחלות נוספות כמו מחלת לב וכו', וממצאים של סי-טי בטן ומיפוי עצמות. אם אתה בגיל פחות מ70 ומצבךהכללי טוב והמחלה נמצאת בערמונית בלבד עדיף לשקול ניתוח. ד"ר אריאלי

21/08/2002 | 20:40 | מאת: מרדכי

לד"ר אריאלי שלום רב.לא ציינתי את גילי בשאלתי הקודמת.אני בן 78.לפני 10 שנים עברתי ניתוח מעקפים.12 שנים יש לי סכרת,עד 140 .להזכירך:יש לי סרטן רק בערמונית.GRADE :3+3=6 .משקל ערמונית הוא:96 נרם.אחרי התרוקנות נשער בשלפוחית השתן 204 סמ"ק.מיעצים לי בגלל גודל הערמונית :הקרנות.העם לא יותר טוב וגם יותר קל עבורי ברכוטרפיה?מודה לך מאוד מראש ,ושנה טובה.מרדכי

10/09/2002 | 23:46 | מאת: ד"ר אריאלי יוסף

10/09/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למרדכי שלום לו היית פציאנט שלי הייתי מציע לך להתחיל בטיפול הורמונלי תחילה ולפי הצורך להתייעץ עם רופאים אונקולוגים לגבי תוספת של הקרנות בהמשך. במקרים מסוימים אפשר להסתפק בטיפול הורמונלי בלבד בכדורים וזריקה פעם ב- 3 חודשים ד"ר אריאלי

22/08/2002 | 14:49 | מאת: אברהם

ד"ר אריאלי שלום רב. אני בן 66 ללא מחלות נוספות. בביופסיה : in all the fragments adenocarcinoma gleason score 7 (3+4), of right and left lobes, involving about 60% of specimen submitted. psa 5.14 באולטרסאונד: שארית שתן קטנה-בינונית, 30-50 סמ"ק. ערמונית קטנה עם הפרטרופיה של t-z בשוליים לטליים מימין אי סדירות ותת הדיות קלים. מה הטיפול הכי ממולץ? תודה מראש.

22/08/2002 | 15:02 | מאת: אברהם

שלום רב ד"ר אריאלי, אברהם מהשאלה הקודמת. שכחתי לציין עוד מהביופסיה 3847 - righy lobe, 3 tissue corse. 3848 - left lobe: 3 tissue corse. in all the fragments adenocarcinoma gleason score 7 (3+4), of right and left lobes, involving about 60% of the specimen submitted. psa 5.14 שנותר ללא שינוי בבדיקה חוזרת לאחר חודש. כאמור מה הטיפול הכי מועדף במצב שכזה? האם ניתן להירפא באופן מוחלט וכיצד? תודה רבה אברהם.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת