מחכה לתשובה- גודל של ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

21/03/2002 | 22:43 | מאת: אבי

אבקש תשובה. בדיקות שעשיתי העלו את הממצאים הבאים: שלפוחית שתן-עם קיבולת רגילה ודפנות חלקים ערמונית בגודל -37X44X41 , בלי לחץ על קרקעית השלפוחית. לאחר התרוקנות-שארית שתן בינונית בנפח 60 סמ"ק. אני בן 53. סובל מתכיפות גבוהה של מתן שתן( בערך כל שעתיים) וזאת בזרם חלש ולא אחיד. מרגיש לחץ גדול על השלפוחית בצורה כזו שכשה לי להתאפק. יש ימים שבהם המצב טוב יותר כלומר זרם חזק יותר והתרוקנות לעתים רחוקות יותר. אבקש תשובה לגבי מצבי. בתודה מראש.

22/03/2002 | 09:07 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מצטט מכתבה: http://www.e-prostate.net The prostate gland is a male accessory sex organ comprised of 30-50 branched glands, weighs about 20 grams and measures 4 x 2 x 3 centimeters (about the size of a walnut). ...... The prostate remains normal size until the age of 40-50 when, in some men, in association with decreasing testosterone, it degenerates without any symptoms. אחרי גיל 40 - 50 הערמונית יכולה לגדול ללא סימפטומים אחרים. גודל הערמונית, אם הוא במימדים כמו שלך לא אומר כלום בלי בדיקות נוספות כמו PSA ואופי הערמונית.

22/03/2002 | 12:00 | מאת: אבי

שלום לך דני. תחילה –תודה על התשובה שלך. אכן שכחתי לרשום: PSA=0.3 לא ברור לי מה עוד צריך לרשום לגבי הערמונית. זה כל מה שהיה רשום בטופס הבדיקה. לא קבלתי תשובה לשאלה- האם יתכן במצב של ערמונית מוגדלת שפעם תהיה הטלת שתן קלה עם זרימה סבירה ופעם אחרת זרימה חלשה עם הרגשה של אי התרוקנות מוחלטת?

24/03/2002 | 15:00 | מאת: שלומה

מחכה לתשובה -גודל של ע5רמונית

25/03/2002 | 13:20 | מאת: אבי

שלמה קיבלתי תגובה ממך אבל לא היה רשום דבר. אנא התייחס שוב

01/04/2002 | 23:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאבי שלום גודל הערמונית היינו תקין. יחד עם זאת גם ערמונית קטנה יכולה לגרום לבעיה חסימתית. יש להוציא מהחשבון בעיות אחרות כמו היצרות צוואר כיס השתן, היצרות בשופכה, גידול בכיס השתן וכיס שתן נוירוגני. פרט איזה בירור עברת ולפי זה אוכל לכתוב לך מה אפשרויות נוספות לבירור. יתכן שתוכל להנות מטיפול באלפא- בלוקרס. ד"ר אריאלי

03/04/2002 | 03:36 | מאת: אבי

ד"ר אריאלי שלום רב. מודה לך על התייחסותך לשאלתי. לעצם תשובתך, לא הבנתי איזה ברור ניתן עוד לעשות. היתה בתוצאות הבדיקה גם התייחסות לשלפוחית השתן לקיבולת שלה, לדפנות ולשארית אחרי התרוקנות. אנא התייחס לממצאים אלה וענה לי בבקשה על שאלותיי שנשאלו בהתחלה. יש לי הרגשה שרק בפורום מבורך זה אגיע לתשובות. תודה לך. אבי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת